Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

04.06.2009. 21:17:03 - Jelena Jurić

Sačuvaj me Bože, naročito plaže...

Kao što bi rekla jedna zgodna pjesma Bijelog dugmeta: "Na vrh mi je glave i kupanja, sunčanja gnjavaže, sačuvaj me Bože naročito plaže....."

Uprtila sam svoj pojas za spašavanje koji se tijekom zime malkice zaoblio, podbradak i obrise celulita i pravac plaža. Hm, .....nadam se da nije gužva. Isto kao na probnoj vožnji, ne otkrivam odmah adute.Virim ispod zatamljenih stakala naočala, da detektiram ako je netko uputio znatiželjan pogled. Prsti mi se u japankama ne snalaze, svaki bi na svoju stranu, nekako najednom imaju previše mjesta. Možda bi im bilo lakše da se zglobovi nisu podebljali, a stopala ne pate pod nanosima bedara. Imam pravu radničku boju, moram paziti kakve rukave nosim. Uglavnom sam "sirela" Bjelovar. Pa dobro, jedan dan pod zrakama sunca i bit ću reš pečena. Njaaamiiii,  kad budem cvrčala pod slojem maslinova ulja. Imali bi kanibali što jesti.

Naći ću ja opravdanje za opušteni trbuh, buci buci obraze, kukat ću i prigovarati sama sebi kako sam si mogla dozvoliti ovakvu preinaku figurice, ali već i sad se vidim sa tri kugle sladoleda i umeljanih usta... Zar moram i spominjati da na sladoled ide šlag?! I tko je tvrdio da kupujem prevelike kupaće?!? Da ga sad vidim.

Treba mi vrijeme prilagodbe. Sad ću ipak prečesto viđati pojedine dijelove tijela, koji su zimi bili na godišnjem odmoru.

Hajdemo u planine jer tamo nema zime.....

Vezano

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama