Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.09.2016. 14:24:07 - Grad Pregrada

20 godina ženskog nogometa u Pregradi

ŽNK Pregrada proslavio je 20 godina od svoje prve odigrane utakmice koja je održana 1996. godine. Ženski nogometni klub osnovao je Socijaldemokratski Forum žena 1999., dok je prva utakmica odigrana upravo 30. svibnja, 1996. na igralištu NK "Pregrada" protiv ekipe Socijaldemokratskog Foruma žena Desinić. Zainteresiranost i odaziv publike bio je zaista iznenađujući, što je rezultiralo osnivanjem kluba 1999. godine. Jedan od inicijatora ove ideje bio je Zlatko Šorša koji je, kao gradski vijećnik, ideju ubrzo iznio na sjednici gradskog vijeća.

U sklopu obilježavanja 20 godina od prve odigrane utakmice, podijeljene su zahvalnice ženama koje su 1996. godine izašle na teren i odigrale nogometnu utakmicu, a to su bile: Blažun Bernarda, Cajhen Anica, Ćeman Jasna, Drenški Snježana, Gajšak Marija, Gretić Jasna, Grilec Marija, Hohnjec Vesna, Jug Barica, Juranić Natalija, Kantoci Irena, Krušlin Ana, Leskovar Mirjana, Lončar Božica, Makar Silvija, Milina Dubravka, Petek Štefanija, Reiner Ksenija, Šurbek Ana, Žiger Milena i Živičnjak Marija.

Kako bi uveličali ovu veoma značajnu obljetnicu za pregradski sport, nogometni susret odigrale su današnje nogometašice ŽNK Pregrada i gradonačelnici RH i njihovi gosti. Susret je privukao brojno gledateljstvo, a završio je rezultatom 5:3 za gradonačelnike RH i njihove goste, a čak četiri pogotka postigao je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj.

ŽNK Pregrada predvodila je legenda hrvatskog ženskog nogometa Marija Matazić-Maradona, a gradonačelnici su kao pojačanje doveli župana Krapinsko-zagorske županije, Željka Kolara.

Reklama