Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

25.04.2010. 19:46:45 - Jelena Jurić

Folk u stilu Barry Whitea

Nismo daleko, ali miljama smo udaljeni. Postali smo nešto što se podrazumijeva. Ne znam više što mislim, a ti već odavno niti ne misliš. Okolo namiguješ službenicama, kupuješ im bajadere, a ja jedem čokoladu za kuhanje. Daje ti za pravo to što još nisi rekao "da" da mirišeš na jeftine parfeme i dim kantina. Šutnja je postala naš razgovor. Ne pitam. Ne želim znati, a još manje saznati. Na večer se instaliraš na kauč, gledaš neke izbore za miss uz neizostavne komentare. Razmišljam što za sutra skuhati i da li ću uopće imati apetit, a ti tražiš hladno pivo iz frižidera i kažeš: - "Kuća smrdi, nešto ti je zagorilo". Najmanje mogu podnijeti način na koji odmjeravaš moj struk i coktanje zubima ili negodujuće mahanje glavom.

Puštam Barry-a White-a, malo romantične glazbe, a ti mi "imponiraš" fućkajući turbo folk. Imam par tava… Možda ako bih slučajno zamahnula. Gasiš "cede" jer si se na poslu umorio i trebaš mir i tišinu. Tišina da, ali kakav nemir! Pa dobro, mora biti da smo oboje u krivu. Deeebelo i užasno u krivu.

Jedino smo u pravu u tome da nismo jedno za drugo, i uvijek se složimo oko toga da se uopće ne slažemo.

Za rođendan si mi kupio peglu. Ne znaš peglati.

Ideš na posao u izgužvanoj košulji. Ionako ćeš poslije na kauč. Svakako će se izgužvati. Kao i moje lice.

Kunjam u naslonjaču stare i preudobne fotelje…

 

Jadranka Kosor čita jutarnje vijesti. Upaljen je radio. Hladno pivo na stolu me čeka umjesto tople kave. Nekakva piramida otkrivena je u Bosni. I ja se otkrivam… Toplo mi je. Na nogama imam peraje mjesto stopala. Dolazi mi Carla del Ponte da prođemo neke optužnice. Nisam se ništa pripremila, pregorila mi je žarulja i nisam mogla čitati. Nema veze, ionako nikada neće uloviti tog Mladića, ili kako se već zove. Žuljaju me peraje. Zvoni mobitel. Samo alarm koji me svako jutro budi za posao…

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama