Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.10.2017. 18:52:57 - Petra Vdović

Reakcije HDZ-a na press konferenciju povodom ukidanja ispostava Porezne uprave

Pregradski HDZ: "Gradonačelnik Vešligaj opet puca u prazno"

Foto: Screenshot Facebook

Nedugo nakon današnje konferencije za medije u Pregradi, koju su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek održali povodom ukidanja ispostava Porezne uprave u ta dva grada te upozorili kako je takva odluka udarac na gospodarski najrazvijeniji dio naše županije, oštro je reagirao pregradski HDZ objavivši na svojoj Facebook stranici priopćenje za javnost u kojem su istaknuli svoje neslaganje s gradonačelnikom Vešligajem

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Gradska organizacija HDZ-a grada Pregrade ne može ne reagirati na ponovno pucanje u prazno našeg gradonačelnika. Vešligaj ističe kako se protivi reorganizaciji kojom se "otežava poslovanje našim poduzetnicima". Pitamo se je li gradonačelnik neupućen, neinformiran ili jednostavno zlonamjeran?! Dakle, obrtnici i poduzetnici 99,99% poslova s Poreznom upravom obavljaju on- line, i prava istina je da novom reorganizacijom poduzetnici i obrtnici ne gube ništa. Čak naprotiv, Područni ured je od sada ponovno u Krapini, što je mnogo bolja opcija (složiti ćete se) nego Karlovac, kako je predvidio Vešligajev SDP. Ustalom, upravo je SDP 2015. godine ukinuo Ispostave u Pregradi i nekim drugim mjestima u županiji. Tada Vešligaj nije reagirao, a mogao je i morao je!

Vlada premijera Plenkovića je vratila Područni ured iz Karlovca u Krapinu i krenula u racionalizaciju i reorganizaciju kako bi usluge bile što kvalitetnije.

iPress.hr

iPress.hr


Gradonačelnik Vešligaj već je otprije poznat po iznošenju neistina i očiti mu je cilj izazvati pomutnju iskrivljenim činjenicama kako bi skupio jeftine političke bodove. O njegovoj vjerodostojnosti dovoljno govore činjenice da se svojedobno vezao lancima na trgu u Pregradi u inat izgradnji novog trga kojim se danas ponosi, kao i činjenica da je organizirao prosvjed protiv ukidanja hitne u Pregradi, koju Pregrada tada nije niti imala!

Ipak, zahvaljujući Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Vladi Republike Hrvatske, Pregrada danas ima trg, hitnu i porezno mjesto u Pregradi sa svim uslugama za građane i poduzetnike kao i do sada!"

Reklama