Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

18.03.2008. 10:56:35 - Zdravko Bedeniković

Vjekoslav Gorup i dalje na čelu HNS-a

U subotu 15.3.2008. godine održana je Izborna skupština HNS-a, podružnice Pregrada.
HNS u Pregradi djeluje već dugi niz godina, no snažniji uzlet doživljava krajem 2003. i 2004. godine kada se stranci priključuje veći broj članova. Podružnica HNS-a iz Pregrade sastoji se od 6 ogranaka, a koji su formirani u sljedećim mjestima: Pregrada. Kostel, Sopot, Plemenšćina, Gorjakovo i Vinagora. Na zadnjim lokalnim izborima 2005. godine HNS je osvojio dva vijećnička mjesta i prema osvojenim glasovima je treća po snazi stranka u Pregradi. To je ujedno i najbolji izborni rezultat HNS-a u Pregradi.

Novi, četverogodišnji mandat predsjednika povjeren je ponovo Vjekoslavu Gorupu koji je kao glavne zadatke u predstojećem razdoblju istaknuo daljnje povećanje članstva i pripreme za lokalne izbore sljedeće godine.
Ostali novoizabrani članovi vodstva stranke su potpredsjednik: Zdravko Bedeniković, članovi Izvršnog odbora: Josipa Hustić, Tomica Krsnik, Josip Boršić, Božica Fišter-Pogačić i Kruno Puhek, članovi Nadzornog odbora: Ivan Duvnjak, Ivan Šurić, Boris Karažija, Milan Brezinšćak i Dubravka Tkaučić.
Na protekloj skupštini izabrani su također i predstavnici u Županijsko vijeće HNS-a i delegati za Sabor HNS-a.

Reklama