Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.05.2016. 11:10:43 - Grad Pregrada

U Pregradi održana 25. izvještajna skupština Vatrogasne zajednice KZŽ

U restoranu As u Pregradi, prošlog  je petka, 6. svibnja, održana redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko- zagorske županije.

Na 25. godišnjoj Skupštini zagorskih vatrogasaca, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas rekao je kako na području naše županije operativno djeluju 82 dobrovoljna vatrogasna društva, od čega su četiri u gospodarstvu, te dvije javne vatrogasne postrojbe. Na skupštini su također podnesena izvješća u radu u prošloj godini, pa je tako istaknuto da je u proteklih godinu dana održano dvanaest vatrogasnih tečajeva kroz koje je čak 351 vatrogasac uspješno položio za neko od vatrogasnih zvanja. Od brojnih natjecanja, posebno su istaknuti uspjesi mladeži DVD-a Bedekovčina, čija je ženska mladež nastupila na vatrogasnoj olimpijadi u Poljskoj i osvojila peto mjesto.

Od ukupno 186 požara u prošloj godini, zabilježeno ih je 92 na građevinama, 21 u prometu i 73 na otvorenom. Zagorski su vatrogasci odradili i 191 tehničku intervenciju te 77 tehničkih i ostalih intervencija. Zapovjednik zagorske Vatrogasne zajednice Marijan Lovrenčić istaknuo je da je i prošle godine nastavljen trend sve većeg broja intervencija tehničke naravi u odnosu na broj požara.

Skupštini je prisustvovao zagorski župan Željko Kolar, koji je zahvalio zagorskim vatrogascima na svemu što rade na zaštiti ljudi i imovine u Zagorju, ali i ostalim krajevima Hrvatske te istaknuo da će Krapinsko-zagorska županija njihov izvrstan rad i dalje podupirati u najvećoj mogućoj mjeri.

Zagorske su vatrogasce na Skupštini pozdravili saborski zastupnik Tomislav Končevski, koji je i sam vatrogasac te član Skupštine i Predsjedništva VZ KZŽ, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, izaslanik predsjednika HVZ-a Zvonimir Biškup i predsjednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek.

Reklama