Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

09.11.2015. 12:22:36 - Petra Vdović

REZULTATI IZBORA

U Pregradi najviše glasova osvojila koalicija Hrvatska raste

Prema privremenim nepotpunim rezultatima izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2015., nakon obrađenih 99,90 posto biračkih mjesta, Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om osvojila je 59 zastupničkih mjesta, uključujući tri mandata osvojena glasovima dijaspore. Koalicija Hrvatska raste ima 56 zastupnika, a Most nezavisnih lista pokazao se trećom najjačom strankom sa 19 saborskih mandata. Nakon njih slijede koalicija IDS PGS Lista za Rijeku s osvojena tri mandata, HDSSB i Bandić Milan 365 s dva mandata te Živi zid i Uspješna Hrvatska koji su osigurali po jedan mandat. Preostalih osam mandata imaju zastupnici manjina.

U trećoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju, najviše glasova osvojila je koalicija Hrvatska raste, 49,15 posto glasova, što joj je donijelo osam mandata. Domoljubna koalicija osvojila je 24,47 posto glasova, odnosno 4 mandata, a po jedno zastupničko mjesto osigurali su Most sa 7,90 posto glasova i Reformisti sa 6,44 posto. Prag je još prošao Živi zid s 5,26 posto, međutim, to nije bilo dovoljno za osvajanje mandata.

Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, u Pregradi je najviše glasova, tj. 48,71 posto osvojila koalicija Hrvatska raste predvođena SDP-om. Domoljubna koalicija u našem je gradu osvojila je 29,25 posto glasova, a slijede MOST s 7,32 posto glasova te Živi zid koji je osvojio 5,65 posto glasova.

Reklama