Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

08.11.2017. 14:59:06 - GDCK Pregrada

U Krapini uručena priznanja darivateljima krvi-jubilarcima

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava 25. listopada, a u spomen na prvu akciju darivanja krvi koju je Hrvatski Crveni križ organizirao u sisačkoj Željezari istog datuma 1953. godine, Hrvatski Crveni križ već tradicionalno dodjeljuje priznanje višestrukim darivateljima krvi.

Tako je Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije u Krapini u petak 27. listopada organiziralo svečanu podjelu priznanja i zahvalnica svim jubilarcima s područja županije koji su u protekloj godini ostvarili jubilarno darivanje krvi. Svečanosti je nazočio zamjenik krapinsko-zagorskog župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je zajedno s doktoricom Patricijom Topić Šestan iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Zagreb uručio priznanja jubilarcima te im zahvalio na humanosti koju pokazuju godinama.

S područja djelovanja Crvenog križa Pregrada poziv na svečanu podjelu  zahvalnica na županijskoj razini ostvarilo je ukupno devet darivatelja, osam muškaraca i jedna žena.

Za 50 puta darovanu krv mali srebrni znak priznanja i zahvalnicu primili su Tomislav Burić iz Pregrade, Božo Kramarić iz Stipernice, Željko Šoštarić iz Svetojurskog Vrha, Dražen Kos iz Čreta te Pero Posilović iz Đurmanca. Darivatelj  Željko Turniški iz Đurmanca krv je darovao 75 puta te mu je tim povodom uručen veliki srebrni znak priznanja Hrvatskog crvenog križa i zahvalnica, dok je Boris Poredski iz Huma na Sutli, koji je krv darovao čak stotinu puta, uz zahvalnicu primio zlatni znak priznanja.  Među jubilarnim darivateljima s područja djelovanja Crvenog križa Pregrada našla se i jedna darivateljica, Biserka Babić iz Pregrade. Ona je, za nesebično darivanje krvi  55 puta primila srebrni znak HCK i zahvalnicu.

Reklama