Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

06.06.2018. 07:55:47 - GDCK Pregrada

9,9 milijuna kuna za projekt "Žene za Zagorje"

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina u Karlovcu je u srijedu 30. travnja svečano uručen ugovor za projekt Žene za Zagorje prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Zaželi – program zapošljavanja žena" Ministarstva rada i mirovinskoga sustava koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u sto postotnom intenzitetu potpore. Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec.

Ugovor je potpisao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović. Osim Gradskih društava Crvenog križa Pregrada i Klanjec te Udruge invalida rada Krapina, partneri projekta su i jedinice lokalne samouprave s područja provedbe, odnosno Grad Krapina, Grad Pregrada, Grad Klanjec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, Općina Đurmanec, Općina Jesenje, Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Općina Tuhelj, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok, što čini ukupno 19 projektnih partnera.

U sklopu projekta zaposlit će se 50 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Aktivnosti će biti zapošljavanje žena iz ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, te obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina.

Reklama