Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.06.2017. 11:47:34 - Petra Vdović

Tajana Broz izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća u Pregradi

U Gradskoj vijećnici jučer je održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade koju je sazvala Silvana Profeta Fabijančić, predstojnica Ureda državne uprave u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nakon utvrđivanja kvoruma, prema dnevnome redu izabrana je Mandatna komisija, a potom je predsjednik komisije Danijel Petek iznio izvješće. Nakon svečane prisege  članova Gradskog vijeća, izabran je predsjednik Odbora za izbor i imenovanje Milan Flegar, kao i članovi Odbora, a nakon toga jednoglasnom odlukom i predsjednica Gradskog vijeća Tajana Broz te potpredsjednici Ivan Škrinjar i Željko Kamenski.

Od ukupno 15 članova Gradskog vijeća predstavničku većinu koju čini 11 članova predstavlja koalicija SDP- ZS- Hrvatski laburisti, dok predstavničku manjinu čine stranke HDZ i HSS.

Na sjednici su izabrani još i predsjednici i članovi Odbora za Statut i Poslovnik te Odbora za proračun i financije, a svečane prisege dali su i gradonačelnik Marko Vešligaj  te njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić. U svom kratkom obraćanju gradonačelnik je čestitao izabranim vijećnicima na ostvarenim rezultatima izbora te dobivenom povjerenju građana Pregrade. Također, izrazio je želju i nadu za zajedničkom kvalitetnom suradnjom i predanim radom.

Sve gradske vijećnice i vijećnike te članove radnih tijela možete pronaći na službenoj web stranici Grada.

Reklama