Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.06.2012. 20:03:50 [Pregrada] - FM Pregrada

SDP i FM Pregrada obilježili Dan antifašističke borbe

Foto: Josip Krušlin

SDP Grada Pregrade i Forum mladih SDP-a  obilježili su danas Dan antifašističke borbe paljenjem svijeća i polaganjem vijenca ispred spomenika palim borcima Narodnooslobodilačke borbe i žrtvama fašističkog terora na pregradskom području tijekom II. svjetskog rata na pregradskom groblju i ispred spomenika palim borcima u selu Marinci.

Ovim činom želimo još jedan puta istaknuti značaj antifašističke borbe za suverenu Hrvatsku, koja počiva na temeljima antifašizma i odlukama ZAVNOH-a, a nasuprot kvislinškoj tvz. "NDH".

 Isto tako želimo još jednom potaknuti na očvanje antifašističke spomeničke baštine, što je i zakonska obaveze koja proizlazi iz Deklaracije o antifašizmu koju je 13.04.2005. godine usvojio Hrvatski sabor. To naglašavamo zbog zapuštenosti i derutnosti u kojoj se nalaze spomenici NOB-u na području Grada Pregrade.

SDP i FM i ove godine poziva gradske vlasti da dostojnije obilježe ovaj državni praznik te da i oni zapale svijeću i ispune svoju zakonsku obavezu i obnove  spomenike ljudima koji su  dali svoje živote u borbi protiv nacifašizma.

Reklama