Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.09.2014. 13:22:10 - Ivan Pogačić

Pregrada odabrala najbolje malonogometaše

Jučer je u Pregradi bio dan rezerviran za nogomet (i zabavu navečer). Na igralištu NK Pregrade prvo su limači ugostili ekipu NK Lokomotive i na kraju odigrali miroljubivih, ali napetih 2-2. Golove za Pregradu postigao je mladi Leušek. Gosti su poveli, nakon čega su domačini preokrenuli rezultat, da bi na kraju gosti ponovo poravnali te je utakmica završila bez pobjednika. Isti scenarij bio je i u utakmici nakon, gdje su Pregradski nogometaši odmjerili snage sa reprezentacijom Krapinsko- zagorske županije. Nakon vodstva gostiju, Emil Hustić je sa dva pogotka doveo pregračane u vodstvo, da bi na kraju još jedan pregračan u redovima reprezentacije poravnao rezultat. Bio je to Matija Petrak ("Ko´ će kome, ako ne svoj svome"). A nakon toga su se "oči" preselile na malonogometno igralište koje je osvanulo u novom ruhu. Naime, dan ranije je postavljena umjetna trava (tepih).

Već ranije ste mogli pročitati da su pregračane mučile "slatke brige" oko formiranja reprezentacije Mjesnog odbora Pregrada i Vrhi Pregradski. Bilo je više ekipa, a na glavni turnir su mogla samo dvanaestorica. Igrale su se kvalifikacije uz roštilj i gemišt (bilo je i soka). Četiri ekipe igrele su po ligaškom principu svaki sa svakim ("doma i u gostima"). Ekipu iz Kolarije sastavio je Mario Kolar, Cajhen ml. je okupio mladu pregradsku ekipu, Knok Kruno je sastavio "veteransku" ekipu (dečki su u ranim tridesetim), a Pogačić pozvao dečke sa nogometa ponedjeljkom. Iako su mladi Cajhenovi puleni bodovno vodili do posljednje dvije uzvratne utakmice, na kraju su podlegli pritisku. Tada su ih sa 3-2 svladali Knokov tim "Svi smo mi Zoran Drožđan", i na kraju Pogačićeva ekipa "Svi smo mi Nikola Gajšak" sa 6-1. Inače turnir je bio izuzetno napet, jer je većina utakmica završavala sa jednim golom razlike. Najbolji strijelci turnira su Luka Gorup i Damjan Podboj (Svi smo mi Nikola Gajšak) sa po pet golova, a najveća zvjezda turnira je naravno sam Nikola Gajšak. On je, nakon što je pripremio pljeskavice i čevape na roštilju, odigrao 2 i pol minute u zadnje dvije utakmice. To mu je bilo dovoljno da prisili protivničku ekipu da sami sebi zabiju gol. I to kako- sa glavom. O tome će se pričati još "branjima". Na kraju je pobjednička ekipa u svoje redove pozvala ponajbolje igrače ostalih ekipa. Jednako tako iz te je ekipe izbačeno nekoliko igrača koji nisu opravdali očekivanja. Dimač je već i prije završetka turnira otišao kući, dok je Emil Hustić izbaćen radi neprofesionalizma. Mada je postigao dva pogotka protiv reprezentacije Zagorja, nije se pojavio na turniru (viđen je pod šatorom) te je takvim ponašanjem izbačen iz ekipe Svi smo mi Nikola Gajšak koja ne trpi neprofesionalce. Darko Hostić je znajući za obaveze u petak sam istupio (to je profesionalizam, Emile). Mario Hanžić je ostavio srce na terenu, ali i kvadriceps te zbog ozljede neće moći igrati (to je profesionalizam i nesreća, Emile). Ekipu Pregrade tako čini pobjednička ekipa: Luka Gorup, Damjan Podboj, Nenad Stiplošek, Zagvozda Mario, Pogačić Ivan, Gajšak Nikola koja je još pozvala i Lovru Hamera, Cajhen Karla, Golubić Daria, Kolar Maria, Koprivnjak Gorana i Storjak Stjepana.

Na kraju su se svi složili da je to bilo odlično druženje i šteta da nije došlo još više ekipa. Za to se trebamo zahvaliti novom predsjedniku kluba Kamenski Željku što nas je počastio mesom, starom predsjedniku kluba, Brežnjaku koji se pobrinuo za piće, Zagvozdi koji je donio bijelo vino, Gajšaku koji je donio crno vino i pripremio roštilj, a Pogačić se pobrinuo za peciva i umake. I za kraj priče o kvalifikacijskom turniru citirat ću Knoka: "Druge godine ćemo to podići na još veću razinu!"

U poluvremenu revijalne utakmice Pregrade i reprezentacije KZŽ već su izvućeni parovi za glavni turnir u petak i subotu. Ovako izgledaju skupine:

Skupina A Skupina B Skupina C
MO Benkovo MO Vinagora MO Sopot
MO Gorjakovo MO Plemenšćina MO Bušin
MO Kostel MO Cigrovec MO Pregrada

Najbolje plasirana ekipa iz svake skupine prolazi dalje, kao i jedna najbolje plasirana druga ekipa. Turnir počinje u petak u 18 sati kada će na teren izaći reprezentacija Benkova protiv Gorjakova. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje malog nogometa, a i svog mjesta na turnir Pregradskog kraja.

P.S. Bit će napeto!!!

  

Više fotografija na fotobranje.pregrada.info

Reklama