Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.03.2019. 17:16:31 - zagorje.com

Predstavljeni novi dresovi pregradskih nogometaša i nogometašica

Foto: zagorje.com

U organizaciji Sportske zajednice Grada Pregrade, uoči proljetnog dijela nogometne sezone 2018./2019 .jučer je u Galeriji Muzeja Grada Pregrade održano predstavljanje novog izgleda dresova pregradskih nogometaša i nogometašica. Na dresovima se nalazi utvrda Kostelgrad i kostelska pištola čije je uskrsno pucanje na listi nematerijalne kulturne baštine. Dizajn dresova osmislio je Hyper dizajn, a njime se spajaju sportski i geografski elementi pregradskog kraja.

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj istaknuo je kako je na dresovima napravljena kombinacija sportskog i kulturnog identiteta Pregrade, što je jedan simboličan poklon koji će, rekao je, sigurno doprinijeti turističkoj promociji. – Iskoristili smo jedan od najznačajnijih pregradskih simbola – utvrdu Kostelgrad i tradiciju pucanja odnosno streljanja iz pištole, koje je proglašeno nematerijalnim kulturnim dobrom RH. Da to pokažemo i spojimo sa sportom i siguran sam da će naši nogometaši i nogometašice u ovim dresovima ostvarivati brojne pobjede kako u Zagorju tako i diljem Hrvatske – rekao je Vešligaj. Gradonačelnik je još napomenuo kako su ove godine povećana sredstva koja se izdvajaju za Sportsku zajednicu, čime je ovo i rekordna godina za Grad Pregradu po izdvajanju za sport. Tako je u ovoj godini za sportske projekte i aktivnosti kluba i udruga predviđeno 1, 5 milijuna kuna iz gradskog proračuna. Dobar dio sredstava odnosi se na veće projekte, a jedan od njih je i energetska obnova zgrade NK Pregrada, čija je ukupna vrijednost 600.000 kuna. Nastavlja se i s otkupom zemljišta za izgradnju pomoćnih igrališta. 300.000 kuna za zamjenu parketa u školskoj sportskoj dvorani, kroz crowdfunding kampanju skupljaju se donacije za ponovno oživljavanje tenisa u Pregradi te se nastavlja s uređenjem igrališta po mjesnim odborima.

Predsjednik Sportske zajednice Grada Pregrade Zlatko Šorša rekao je kako sportsku zajednicu čine NK Pregrada, ŽNK Pregrada, Udruga Ruž, Teniski klub, Šahovski klub, Planinarsko društvo i Sportsko – ribolovno društvo Gorica. Dodao je kako će se ovi dresovi sa simbolima Pregrade nositi diljem Lijepe naše i to od Zagreba, Osijeka, Slavonskog Broda, Rijeke, Splita, jer ŽNK Pregrada igra u 1. ligi, dok će muška ekipa također promovirati svoj kraj na svojim nogometnim gostovanjima.

Predsjednica ŽNK Pregrada Sanja Škrinjar naglasila je kako je ovo najljepši poklon koji su mogli dobiti, dresove sa simbolima Grada Pregrade, koji su po prvi puta rađeni samo za ženski i muški nogometni klub u Pregradi i to u godini kada obilježavaju 20. obljetnicu ženskog nogometnog kluba. Juraj Krivec, predsjednik NK Pregrada rekao je kako muški nogometni klub postoji već 40 godina, s prekidima, da su ponosno što su svi igrači iz Pregrade, jedino je golman iz Krapine. Da imaju najmlađi seniorski sastav u 1. ŽNL, sedam selekcija te preko 120 registriranih igrača od limača do veterana, a time i dobar inkubator za nastavak nogometa u Pregradi.

Članak je preuzet sa zagorje.com

 

Reklama