Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.04.2014. 16:43:07 - Grad Pregrada

Održan okrugli stol - Europske mogućnosti za ruralne žene

Foto: CESI

Jučer je u Gradskoj vijećnici Grada Pregrade u 18 sati održan okrugli stol na temu Europske mogućnosti za ruralne žene, kojeg je organizirao CESI u suradnji s Udrugom K-zona, Radijem Kaj i Udrugom žena HERA.

Cilj okruglog stola je bio informirati žene iz ruralnih područja o mogućnostima koje donosi članstvo u Europskoj uniji te osvijestiti njihov doprinos EU. Žene koje žive u ruralnim područjima često su u višestruko lošijem položaju zbog ekonomske ovisnosti, slabe prometne povezanosti i nedostatka obrazovnih šansi kao i prilika za zapošljavanje. Rodna osviještenost ruralnog sektora je ključna strategija Europske unije ne samo za potrebe promicanja jednakosti muškaraca i žena nego i za ekonomski razvoj i održivost ruralnog područja.

Na okruglom stolu su sudjelovali Višnja Ljubičić Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek, gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, voditeljica programa u CESI – Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje Sanja Cesar, zamjenica direktorice u ZARA-i Helena Matuša i koordinatorica Mreža udruga Zagor Ivana Radanović. Moderatorica okruglog stola bila je Tajana Broz, iz CESI-a i Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ.

Reklama