Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

01.08.2017. 19:57:54 - Petra Vdović

Ivan Benc kreće na put od Pregrade do Srbije biciklom

Pregračanin Ivan Benc odlučio se na nesvakidašnje putovanje. Naime, pedesetogodišnjak iz Vrha Pregradskih namjerava se sutra ujutro otputiti biciklom iz Pregrade do Bačkog Gradišta u Vojvodini kako bi posjetio suprugu koja tamo privremeno radi.

Zaljubljenik u biciklizam, ovaj stolar avanturističkog duha planira pedalirati 500 kilometara od svoje kuće preko Ludbrega, Virovitice, Osijeka i Erduta do Gradišta. Na odredište bi trebao stići, ako sve bude po planu, u petak. "Zapravo mi je namjera proći tisuću kilometara, jer se biciklom želim i vratiti kući. No, vidjet ćemo prvo kako će proći put do tamo jer nisam nikakav profesionalni biciklist, a oprema mi je vrlo jednostavna. Drži me samo dobra volja i pozitiva", ističe Benc koji je za ovaj daleki put trenirao vožnjama iz Pregrade do Varaždina i Celja.

Benca na njegovom putovanju čeka izrazito jak toplinski val koji meteorolozi predviđaju narednih dana. No, on se toga ne boji. Smatra kako u vožnji ipak neće biti tako vruće i sparno, a pripazit će i na prehranu te da pije dovoljno tekućine. Svjestan je kako u Hrvatskoj još nema dovoljno biciklističkih staza ni prometnih znakova koji bi upozoravali na bicikliste, ali to ga ne brine. "Mnogi ljudi kažu mi kako to nije dobra ideja, ali ja ipak idem. Najbitnije mi je što mi žena daje veliku podršku i veseli se što ću ju posjetiti, iako, naravno, postoji doza straha zbog dalekog putovanja", objašnjava Benc te dodaje kako ga u Gradištu svi s veseljem čekaju.  

Osim žene, potporu mu pružaju i prijatelji, među kojima je Dragutin Špiljak, koji se profesionalno bavi biciklizmom. On će ga sutra i otpratiti prvu dionicu puta. "U slučaju da dođe do kakvih problema, Dragec mi je "joker zovi", zbog svog dugogodišnjeg iskustva u biciklizmu", kaže Benc. Kako bi mu bilo lakše putovati, mislio je naći suputnika, ali to mu ipak nije ni pošlo za rukom jer, kako kaže, teško je naći nekoga tko bi se odlučio upustiti u takvu avanturu.

Reklama