Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

03.08.2017. 20:50:11 - Petra Vdović

Benc dobiciklirao do granice sa Srbijom, već ujutro stiže k ženi

Ivan Benc, koji se jučer uputio u pustolovinu života krenuvši biciklom iz Pregrade do Bačkog Gradišta u posjet supruzi, stigao je večeras do granice sa Srbijom, čak ranije no što je planirao.

"Trenutno se nalazim na graničnom prijelazu Bogojevo. Dobro se osjećam, ide mi jako dobro. Ono što sam planirao proći u tri dana, uspio sam u dva. Ovdje ću prenoćiti, a sutra rano ujutro krećem prema Bačkom te vjerujem da ću oko 10 stići na odredište", javio nam je pregradski avanturist.

Benc je danas prošao čak 200 kilometara, a sutra ga očekuje još 80. Na putu nedaleko od Đurđevca presreo ga je prijatelj i bivši susjed iz Pregrade Miroslav Pasarić koji sada živi u Koprivnici. Naime, Pasarić je pročitao članak kako se Benc zaputio u Srbiju te ga je odlučio pronaći i s njime pedalirati do Virovitice. Tamo mu je pomogao pronaći smještaj da bi se Benc dobro odmorio za dugu vožnju koja ga je danas čekala.

"Iznenađen sam kako se vijest brzo proširila i koliko podrške dobivam. To mi zapravo daje snagu i gura me dalje, pa mi čak ne smeta ni vrućina. I u Osijeku me dočekala jedna obitelj – muž, žena i njihovo troje djece te su me otpratili kroz grad na biciklima", ispričao je Benc.

Ni na granici nije bilo nikakvih poteškoća. Benc kaže kako su ljudi jako ljubazni i gostoljubivi te nema problema s drugim vozačima. Uživa u vožnji slavonskim ravnicama i ne koristi puno mobitel, tek da bi se čuo sa ženom koja ga željno očekuje i s kćerima Anjom i Ivom, koje mu iz Pregrade traže smještaj za večeras.

Benc će kod supruge ostati do ponedjeljka, nakon čega će se otputiti u Vukovar, a potom se na svoja dva kotača vratiti u Pregradu.

Reklama