Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.12.2007. 16:25:58 - Josip Krušlin

Gradsko poglavarstvo reagiralo na SDP-ov dopis

Foto: Josip Krušlin

Sa posljednje sjednice Gradskog vijeća

Na dopis SDP-a pod naslovom "SDP Pregrada: Tko ugrožava živote članova Poglavarstva", koji je objavljen i u Večernjem listu 20. prosinca, reagiralo je Gradsko poglavarstvo. Slijedi priopćenje Gradskog poglavarstva koje je objavljeno na službenim gradskim stranicama:

Tekst na koji se SDP Pregrada poziva službeni je dopis kojim se Gradsko Poglavarstvo očitovalo na predstavku udruge "ZEFRA" poslanom Uredu za ljudska prava Vlade Republike Hrvatske, a isti je u cijelosti objavljen na službenim stranicama grada.

U tom dopisu kronološki su pobrojane činjenice i događanja vezana uz odnose s navedenom udrugom. S obzirom da SDP Pregrada opetovano putem ovog medija iznosi neistine, dužni smo reagirati iako svjesni činjenice da upravo tako pogodujemo jasnim namjerama da pažnju javnosti odvlačimo s mnogo važnijih tema.

Podsjećamo da je Poglavarstvo vrlo otvoreno i iskreno ušlo u suradnju s udrugom "Zefra" i dalo joj potporu, a da mu pritom nikako i nikada nije bilo važno jesu li članovi udruge i članovi koje stranke, iako je razvidno da rukovodeće uloge u "Zefri " nose osobe iz SDP-a. Međutim, dogovorena suradnja se zanemaruje i zloupotrebljava te se mladima nezakonito prodaje alkohol i realiziraju se nedopuštene aktivnosti (poput koncerata, disko večeri, kockanja, piratskog prikazivanja filmova i sl, ) u prostoru koji ne udovoljava ni minimalnim sigurnosnim uvjetima. Pritom se minorizira slučaj nasilja odnosno teškog tjelesnog ozljeđivanja jednog od sudionika navedenih događanja, a što je zapravo tema o kojoj treba voditi računa u svim odgovornim strukturama. Uz to, treba reći da Poglavarstvo u potpunosti daje potporu mladim ljudima u ostvarivanju njihovih potreba za zabavom i stoga je pitanje zašto se odbijaju ponuđeni im prostori koji bi za tu namjenu bili pogodni (prostori u gradu ili prostor kafića "Nec").

Da Grad vodi računa o mladima vidljivo je iz Programa koji ostvaruje (otvorenje Osnovne i srednje glazbene škole, proširenje programa i prostora srednje škole, aktivnosti za otvaranje Visoke zdravstvene škole, izgradnja đačkog doma, donošenje Programa za mlade, dobivanje statusa Grada prijatelja djece, ishođenje građevinske dozvole i projektne dokumentacije za izgradnju PŠ Stipernice i dogradnju centralne škole u Pregradi, izrada troškovnika i priprema za uređenje prostora za rad svih udruga, potpora stanogradnji, uređenje školskih igrališta i dr.). Upravo zato, neprihvatljiva mu je retorika koju nameće SDP Pregrada kao i skretanje pozornosti s ovih tema na politikanstvo, dok za isto okrivljuje Grad. Stoga smatramo da nije potrebno čitateljima ukazivati na težinu i značaj iznošenja neistina kao i negativističkog i huškačkog izražavanja.

Poglavarstvo Grada Pregrade (koalicija HDZ i HSS) ima program za čiju realizaciju odgovara Gradskome vijeću kao i svim građanima Pregrade. Nema sumnje da je vrijednost istoga prepoznata što potvrđuje i pobjeda na prošlim izborima. Ostaje nam činiti sve kako bi se Pregrada razvila u grad poželjan za život čovjeka 21. stoljeća. U takvom gradu je moguće zaposlenje, obrazovanje, zabava kao i ispunjenje drugih potreba. Najveća vrijednost toga je što ljudi, pa tako i mladi ljudi, imaju mogućnost izbora. Ne sumnjamo u izbore mladih u Pregradi.

S iskrenim i dubokim poštovanjem, članovi Poglavarstva Grada Pregrade i Gradonačelnica.

GRADSKO POGLAVARSTVO:
1. mr.sc. VILMICA KAPAC, predsjednica, v.r.

2. STJEPAN HRŠAK, dopredsjednik, v.r.

3. MILAN BURIĆ, član, v.r.

4. MARIJAN HOHNJEC, član, v.r.

5. ROMICA HRESTAK, član v.r.

 

Reklama