Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.03.2019. 09:06:11 - Grad Pregrada

Gradonačelnik Marko Vešligaj sudjelovao na 6. godišnjoj Skupštini mreže CIVINET

Gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj sudjelovao je na 6. Skupštini mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa koja se 5. ožujka 2019. održavala u gradu Tivtu u Crnoj Gori. Na godišnjoj Skupštini predstavljene su aktivnosti mreže u prethodnoj godini kao i Izjava Političkog odbora za 2019. godinu. Dan ranije, održani su sastanci Upravnog te Političkog odbora mreže – tijela koje se sastoji od političkog predstavnika svake jedinice lokalne samouprave koja je član Mreže, a na kojima su sudjelovali predstavnici jedinica lokalne samouprave članica mreže CIVINET te prometni stručnjaci s područja Crne Gore

CIVINET je mreža gradova i drugih dionika, koji se na području Slovenije i Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću. Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti održivog prometa i bolje mobilnosti.

Mreža je osnovana u Ljubljani 25. travnja 2013. kao mreža CIVINET Slovenija- Hrvatska. Odlukom Skupštine, mreža je 10. veljače 2016. preimenovana u CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa. Okuplja 162 člana iz šest zemalja te je najbrojnija europska mreža CIVINET. Grad Pregrada član je mreže od 2016. godine, a kroz zajedničke projekte planira se raditi na boljoj mobilnosti, s fokusom na cikloturizam.

Reklama