Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.12.2013. 21:06:28 - Grad Pregrada

Grad Pregrada uspješan na natječaju Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva "Zajedno za bolje"

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva objavila je rezultate natječaja i poziva za iskaz interesa, među kojima je i natječaj za poticanje sudioničke demokracije i društvenog razvoja u lokalnoj zajednici u programskom području "Zajedno za bolje". Jedan od četiri projekta koje je podržala Zaklada je "Otvoreni grad",  za koji je Grad Pregrada dobio 147.000kn.

Grad Pregrada prijavio se na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva "Zajedno za bolje", čiji je cilj aktivnije uključenje udruga u život i razvoj lokalne zajednice. Prolaskom u drugi krug uz gradove Omiš, Korčulu, Kraljevicu i Otočac, organizirana je javna tribina kako bi se u suradnji i dijalogu  s građanima i udrugama došlo do projekta koji bi se u drugom krugu kandidirao za novčana sredstva Zaklade.

Kroz javnu tribinu koja je organizirana na principu savjetodavnog procesa s građanima i organizacijama civilnoga društva radi zajedničkog utvrđivanja prioriteta društvenog razvoja Grada Pregrade (drugi krug natječaja), a koja je provedena pod vodstvom djelatnika iz Programa JAKO, kao projekt za natječaj definirano je uređenje aneksa zgrade Grada kao budućeg prostora za djelovanje mnogobrojnih gradskih udruga. Upravo je taj projekt, "Otvoreni grad", prepoznat od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kao relevantan za budući društveni razvoj Grada Pregrade, na temelju čega mu je dodijeljen najveći iznos sredstava među kandidatima na ovom natječaju u visini od 147.000 kuna.

Grad Pregrada se zahvaljuje Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva i Programu JAKO na podršci u pripremi projekta. Popis projekata koji su prošli na natječaju možete vidjeti u privitku.

Reklama