Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

29.12.2017. 10:29:19 - Grad Pregrada

Grad Pregrada dobio 1,2 milijuna kuna iz EU fondova za rekonstrukciju nerazvrstane ceste

Grad Pregrada ostvario je svoja druga po redu sredstva iz fondova Europske unije, ali prva za rekonstrukciju nerazvrstane ceste, u iznosu od 1,2 milijuna kuna.

Riječ je o projektu rekonstrukcije nerazvrstane ceste  C1-Petrovina-Menjački, prijavljenom krajem 2016. godine na Mjeru 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., koja uključuje ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta.

Rekonstrukcijom nerazvrstane ceste u naseljima Vrhi Pregradski i Cigrovec ova dva naselja prometno će se povezati te će se stanovnicima omogućiti lakše prometovanje i osigurati bolja kvaliteta života. Prema posljednjem popisu stanovništva na području naselja Vrhi Pregradski živi 395 stanovnika dok Cigrovec broji 414 stanovnika. Ova dva naselja po broju stanovnika jesu najveća na području grada Pregrade, a rekonstrukcijom ove nerazvrstane ceste stanovnicima će se pružiti temeljne usluge koje treba imati svako ruralno područje.

Ukupna ostvarena sredstva, temeljem Odluke o prihvatljivosti dobivene od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, iznose 1.200.685,70 kuna, odnosno najviši iznos koji je Grad mogao ostvariti. Ukupna vrijednost samog projekta je 1.266.267,85 kuna.

 

 

 

Reklama