Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.05.2017. 09:14:02 - Gljivarsko društvo "Lisičica"

Gljivari obilježili pješačku stazu do Kunagore u spomen na Herberta Müllera

Prošlog vikenda u sklopu redovitih aktivnosti Gljivarskog društva "Lisičica" Pregrada  na Kunagori su se okupili gljivari, prijatelji i poštovatelji prirode, na mjestu koje se u narodu naziva Megerje. Od tog mjesta postoji obilježena pješačka staza koja vodi na vrh Kunagore, a neposredno prije vrha nalazi se gljivarska kućica na 520 metara nadmorske visine, gdje se gljivari sastaju barem jednom mjesečno.

Ovom prilikom sastali su se kako bi tu stazu obilježili drvenom tablom s nazivom Herbertova staza, ručno dlijetom izrađeno na inicijativu Gljivarskog društva kod Dragutina Jamnića, umjetnika i kipara iz Lepoglave.

Staza je nazvana u spomen gospodinu Herbertu Mülleru, dugogodišnjem članu Gljivarskog društva "Lisičica", koji je stazu od Megerja do gljivarske kućice prošao bezbroj puta, za što se vežu mnogobrojne gljivarske dogodovštine.

Gospodin Müller zajedno je sa suprugom Radojkom prije 18 godina došao živjeti u Pregradu  iz Njemačke. Ovdje je kupio zemljište, izgradio kuću, uklopio se u sredinu te svojim pristupom životu, na način da je uvijek podupirao sve akcije od koristi za susjede i građane, nesebično pomagao svima koliko je bio u mogućnosti, a kao vrijedan član gljivarskog ruštva uvijek se odazivao i pomagao u radu  sve do svoje prerane smrti prošle godine.

Reklama