Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

31.08.2017. 11:18:21 - TZ Pregrada

"Branje grojzdja 2017.": U 9 dana čak 50 događanja

U Gradskoj kavani u Pregradi danas je predstavljen program manifestacije "Branje grojzdja", koja ove godine bilježi 47. obljetnicu, a obilježit će je čak 50 raznolikih događaja. Manifestacija će svoj program prezentirati od 16. do 24. rujna, a kroz devet dana događanja posjetitelji će moći uživati u etno-gastro-gospodarskm, kulturnim, dječjim, sportskim i zabavnim sadržajima.

Bogat program manifestacije predstavili su gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj i voditeljica TZ Pregrada Karolina Hostić, koji su istaknuli jedan od noviteta ovogodišnje manifestacije. Naime, manifestacija će se po prvi puta otvoriti u Vinariji Zdolc, gdje će se održati berba grožđa uz potragu za Tajanstvenim trsom, što podsjeća na  početne godine manifestacije kada se ona stvarno održavala u vinogradu. Istog dana održat će se dječji program u organizaciji Gradske knjižnice i Plesnog studija DIV, a navečer će se pod zvijezdama ispred Zagorske katedrale održati koncert Klape Kmeti i njihovih gostiju.

Drugi novitet "Branja grojzdja 2017" je Festival vinskih popevki i napitnica u organizaciji KUD-a Pregrada koji je najavila predsjednica KUD-a Slavica Vidaček, a koji će se održati u petak 22. rujna na Trgu Gospe Kunagorske. Festival ima 15 natjecatelja i stručni žiri, a natjecatelje očekuje i nagrada publike. U revijalnom dijelu nastupit će Radek Brodarec, a večer će začiniti Ansambel Okrogli muzikantje. Kao i svake godine, u organizaciju programa uključile su se brojne udruge, Savjet mladih i Dječje gradsko vijeće koje će ponuditi velik broj zanimljivih aktivnosti u devet dana manifestacije. Tako će svi zainteresirani moći sudjelovati u ljudskom "Čovječe, ne ljuti se", natjecanju u ribolovu, turniru u odbojci na pijesku, nogometnim i šahovskim turnirima, moto-alci, predstavama i izložbama.

Večeri su rezervirane za koncerte pa će tako u četvrtak 21. rujna nastupiti Razdor i Zadruga, u petak će se već tradicionalno održati Street Gig uz The Leftovers i goste, a u subotu će nastupiti pjevačica Lidija Bačić, uz predgrupu Fortuna. Uz Šarmere, Foršus i Optimiste Zagorja moći ćete se zabaviti ispod šatora.

Manifestacija će završiti u nedjelju 24. rujna središnjom svečanosti – povorkom, kojoj će se pridružiti velik broj beračica i berača iz Hrvatske i Slovenije koji će svojim sudjelovanjem pripomoći u prikazu starih običaja građanima i gostima.

Predstavljanju manifestacije prisustvovao je i Ernest Svažić, predsjednik novoosnovane Turističke zajednice područja Srce Zagorja i Gordana Križanec – Ružić, zamjenica gradonačelnika Pregrade.

Program možete vidjeti ovdje:

Reklama