Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

05.01.2016. 09:56:40 - Jelena Jazbec

Božićni koncert na Vinagori

Nova 2016. godina na Vinagori je započela raspjevano i radosno, Božićnim koncertom zbora mladih župa Marinci i Vinagora, koji se održao 1. siječnja u crkvi Majke Božje Vinagorske.

Pjesmom "Dobra vam večer, dobri ljudi", članovi zbora pozdravili su svoju brojnu publiku, te potom nastavili s izvođenjem pjesama koje su pripremili za ovaj njima vrlo važan događaj. Veći dio njihova repertoara činile su tradicionalne božićne pjesme iz različitih krajeva Lijepe Naše, poput Podravine i Turopolja, ali i krajeva u kojima žive hrvatski iseljenici, poput Gradišća i Bačke. Osim zbora mladih župa Marinci i Vinagora, ovaj su događaj uveličala dva gostujuća zbora: zbor mladih "Kyrie" iz Pregrade te mješoviti zbor župe sv. Petra - Prišlin. Osim njih, svoje glazbene točke pripremili su i Katarina, Kristina i Krunoslav Podhraški iz Vinagore te sestre Nikolina i Dora Topolovec iz Laza.   

Razdragana publika uživala je u jednosatnom glazbenom programu kroz koji ih je vodila Valerija Kovačić Žlabur, a na samom kraju zbor je izrekao hvala svojim gostima, kojima su podijeljene prigodne zahvalnice. Kao što nalaže vinagorska tradicija, po završetku koncerta svi posjetitelji, kao i sudionici koncerta, okupili su se u cinktoru crkve kako bi se okrijepili uz kuhano vino i čaj. Druženje je ovoga puta bilo obilježeno i posebnim iznenađenjem - novogodišnjim vatrometom.

Ovaj događaj na poseban je način zaokružio izrazito plodnu i uspješnu proteklu godinu, koja je za župljane župe Vinagora bila obilježena brojnim koncertima te duhovnim i kulturnim događanjima. Kako ističe vinagorski župnik, sve je to bio tek početak. Planova za daljnji napredak i oživljavanje župe još je mnogo, a jedina mu je želja da još više potakne entuzijazam i aktivnost mladih, na kojima počiva budućnost njihove župe. 

Reklama