Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.06.2015. 14:38:52 - GDCK Pregrada

Aktivni izlet i planinarenje na Svete gore

U sklopu rada Savjetovališta za prevenciju i smanjenje prekomjerne tjelesne težine i Kluba dijabetičara Pregrada, Hum na Sutli i Desinić, GDCK Pregrada organiziralo je aktivni izlet na Svete gore (Bistrica ob Sotli, SLO), u subotu 20. lipnja 2015. godine. Članovima Savjetovališta i Kluba dijabetičara pridružili su se i članovi Kluba 60+, Kluba liječenih alkoholičara "Kunagora" te zaposlenice GDCK Pregrada u javnim radovima. Planinarili smo do Crkve Majke božje (527 m nadmorske visine), koju nam je otvorio i pokazao tamošnji velečasni, iako je inače zatvorena za posjetitelje, osim tokom ljetnih nedjeljnih misnih svečanosti.

Potom smo pješačili i uživali u svježem gorskom zraku i krajoliku. Prije okrijepe i odmora, odradili smo vježbe razgibavanja, jednostavni aerobic, vježbe sa štapovima te trčanje - najspretniji su se utrkivali na 50 metara. Poslijepodne smo nastavili sa plesom i pjesmom uz zvukove harmonike, a sve uz ugodno druženje i mnogo smijeha. 

Ovime smo, ususret ljetnih godišnjih odmora i ljetovanja na moru, pokazali kako je aktivni oblik odmora - odmor uz neki oblik tjelesne aktivnosti u kombinaciji s boravkom na svježem zraku u prirodi uz društvo i druženje, bolji izbor od izležavanja na suncu ili u zatvorenom prostoru, a i pruža veću razinu zadovoljstva i zabave. 

Reklama