Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

29.07.2008. 22:20:18 - Jelena Jurić

Umijeće zavođenja

Izvalio si se na ručniku kao da na ulazu na plažu piše tvoje ime. Očekivao bi čovjek televizijske kamere i paparazze, zaštitare na ulazu i osobne bodygarde, kad se takva pojava izležava na našoj skromnoj plaži. Pokušavam usmjeriti pogled na drugu stranu, ali mi ne uspijeva- kao kod okuliste kad me tjera da se zagledam u jednu točku ( a ja ni nju ne vidim- valjda sam zato i došla kod okuliste?!). Lice ne zna kako bi se ponašalo. Čelo i oči se mršte a usne bi se razvukle u osmijeh. Šta jest jest, mora se priznati da je izgled više nego interesantan. Komarci uopće ne idu prema meni jer si im ti slađi. Strah me da ako bih se zaletila prema tebi, postoji opasnost da zaradim "ozljedu na radu" jer si se toliko natankao tim losionima za sunčanje da bi mogla lako otklizat niz tvoje tijelo. Dobro, nije bogzna kakva visina. Ako i postoji kakva ozonska rupa to je zbog toga što si hektolitre parfema ušpricao u pore tvoje tanke kože.

Sjajiš se ko porculanska posuda. Kako li izgledaš kad se podgriješ ?! Pretpostavljam da je ispod tvojih sunčanih naočala nastao očni prometni kaos u nastojanjima da vidiš koja li je to jadna sretnica zatelebana u tvoje tijelo. Onda kad spaziš da se neka ulovila u zamku prođeš rukom kroz kosu i pustiš uzdah. Kao da bi sve one što stoje trebale popadati u nesvjest.

Hm... pitam se koja li je tvoj tip?! Vjerojatno neka što se baca kad se smije pa samo čekaš da explodira. Neka što se smije svemu što kažeš ma kakvo to glupo zvučalo, a ona još gluplje izgledala, i vjerojatno neka koju proganje društvo za zaštitu životinja jer voli prirodna vlakna. Ima stogodišnju članarinu u teretani i fura se na Jenifer Lopez. Zamišljam vas kako sjedite za stolom u restoranu, ti pričaš na mobitel, a ona popravlja šminku, i tako jedno sat vremena. Dobro izgledate zajdno samo što nemate niti jednu zajedničku temu. Ti bi je vjerojatno tjerao na restrikcije u prehrani, da postane zakleti vegetarijanac i pazi na izgled. To sam pomislila kad mi je majoneza iz hamburgera icurila po nozi...

A dobro... ne bih se sad udavala za njega ali nije zabranjeno gledati. Ne bih ga dirala jer na sebi ima više kreme nego Nivea industrija u jednom svom tvorničkom pogonu. Bome, kad taj uroni u more alarmirat će obalnu stažu zbog masne mrlje na površini. Ali, nećemo ići toliko daleko u razmišljanjima. Ionako mi se vilica ukočila i jedva žvačem ovaj hamurger. Tip je tako sladak da su mi se trigliceridi urnebesno povećali. Kao što svi znaju, puno slatkog škodi. A nekad je lijepo i odolit. Da se ja reinkarniram u ručnik???

 

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama