Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

10.12.2007. 22:41:21

Konfuzna i ostale politike

Kažu da nas ima malo. Kako bi se tek svađali da nas je više?! Pojedine statistike pokazuju da natalitet opada, a ja svaki dan u novinama čitam o novorođenim. Mladi sve kasnije stupaju u brak, a opet svaki tjedan se vjenčavaju. Ili nešto nije u redu sa statistikama ili se radi o novinarskom triku? Roditelji očekuju pomoć od djece, djeca ne mogu bez pomoći roditelja. Govori se o porastu zaposlenja a u HZZ-e isti ili duži redovi. A statistike to sve pobijaju.

Srednjoškolci se odlučuju za upise na studij jer se većini ne da početi odmah raditi nakon završetka škole, nekima se ne nudi nikakav posao pa produžuju mladost studirajući, a neki zaista žele upisati studij i imaju svoju viziju budućnosti. Nije rijetkost da su studenti primorani raditi uz studij da bi se uzdržavali. Čini mi se da nikad nije bilo manje novca a da se nikad nisu vozila ovako dobra auta, oblačila se skupa markirana roba, trošilo na izlaske...

Ne možeš zasnovati obitelj ako nemaš posao. Moraš stvoriti uvjete. A danas dobiti posao!!!! Ako radiš gotovo je sigurno da nemaš vremena za obitelj. Nakon završene škole ili studija (a prosjek studiranja je sedam godina) nemoguće se odmah zaposliti. A ako si pri tome još i žensko!!! Nije to presjek životne situacije samo kod nas. To najbolje znaju oni koji rade za strane tvrtke u Hrvatskoj. A dobro, netko se odluči isključivo za karijeru, pa mu možda ona kada bude stariji ili bolestan donese čaj. Ali barem postoji prilika za ostvarenje karijere. Uglavnom, situacija je smušena kao i ove moje rečenice. Postoje i hvale vrijedni pojedinci koji žele zasnovati obitelj bez obzira na sve. Probleme koji nastaju rješavati će u hodu i budućnost će biti blistava jer je oni takvom zamišljaju. Bez rizika nema ništa. I oni mudriji su zaključili da živimo iz dana u dan-sad jesi sad nisi.Najbolje je iskoristiti svaki dan maksimalno i pratiti svoje želje i osjećaje. A manje se opterećivati tuđim mišljenjima i životima. Nema recepta za uspjeh. Različite stvari čine različite ljude sretnim. Najčešće su najoptimističniji oni kojim je najteže. Oni vode najživotniju politiku.

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama