Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

17.04.2008. 21:20:29 - Jelena Jurić

Kada tata želi sina, a dobije kćer

Najčešći rezultat anomalija između želja i stvarnosti odražava se u pojavi koja se jednostavnim jezikom naziva: nogometašica. Ono što nisu uspjeli napraviti prije, tate nastoje ispraviti nakon. Tako mala osoba predodređena da nosi suknjice, šnalice i ima galantan hod, postane pravi sportski tip (ima glavu 'ko kopačka), ima usklađen hod (John Wayne - točno u podne), noge su poput srninih (ne vitke nego dlakave), ženstvena kao trokrilini ormar (imam dijelove namještaja koji su ženstveniji od većine nogometašica), uzor im je Forest Gump, empirijske rečenice započinju sa "jebo te", ...ali na sreću ne sve.

Lopta je jedina igračka. Umjesto da odlaze sa mamama na tečajeve kuhanja, šivanja, manekenstva... radije s tatama ruju po obližnjim igralištima ili tuđim vrtovima. I tate kćeri slavodobitno poglade po glavi, onakve poderanih koljena, crnih ruku, slinavog nosa i prljave odjeće. Mame se ljute, ali su nadglasane.

Onda ta kćer počinje u školi igrati nogomet s dečkima. Tate kupuju tenisice i lopte, a mame i dalje pokušavaju s majicama na cvjetne uzorke, upoznavanjem s djevojčicama svojih kolegica koje su ženski dotjerane i čitanjem priča o djevojčicama. Ali uzalud, tata je dobio sina. Opet, ne znam... ima i muških sinova za koje su mame htjele da dobiju kćer. Ne znam kako bi se ta pojava mogla jednostavnim jezikom nazvati? Baletan?

Vezano

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama