Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Kolumne

19.12.2007. 22:06:41 - Jelena Jurić

Brzo dozu interneta!

Može li se ovisniku o internetu dogoditi gora stvar od virusa koji mu sruši sistem.

Uporno pokušavam logirati windowse ali oni ne žele i gotovo. Kroz glavu su mi u sekundi proletjele sve slike, dokumeti, muzika, programi, downloadirani sadržaji i svi sati koje sam provodila za kompjuterom. A sve je nestalo u sekundi. Ostavila sam kompjuter kao da se opraštam sa velikim dijelom svog života. Kao da je obolio moj kućni ljubimac, ili netko za kog znam da me čeka doma da se njim pozabavim. Pa da ne možeš postati ovisan o kompjuteru i internetu?!?! Naravno, onda slijedi odluka kome povjeriti tako nešto osobno da ponovo vrati u život. Informatičari su isto kao i liječnici- liječe "stvar" zaraženu virusom, i svaki dan prime bezbroj pacijenata i ne mogu sa svakim suosjećati i poistovjetiti. Vrlo često je nama dragi kompjuter samo jedan u nizu koji čeka da mu se posveti.

Najbolje što sam mogla opisala sam probleme koji su se pojavili, kao da pričam o bolesnoj osobi i očekujem od informatičara da me utješi i kaže da nije ništa ozbiljno i da će sve biti u redu. "Sutra će Vam biti gotov".- Super, baš mi je nekako neobično bez njega. To "sutra" se  prolongiralo na dogovoreni dan samo tjedan dana duže.

Činilo mi se kao da se događaju velevažne stvari koji mi promiču jer nemam informacije sa interneta. Tužno sam gledala na mjesto gdje kompjuter stoji i bila bijesna što se meni nešto tako dogodilo. Pa šta, znatiželjna sam i volim udovoljiti svojoj znatiželji.

...Konačno, stigao je komp. Brzinom ptice trkačice spojila sam se na internet. Samo 50 nepročitanih mailova, a ostalo tu i tamo po koja novost. Ništa specijalno. Pa i nije svijet baš stao dok me "nije bilo". Vjerojatno nisu ni primijetili da me nema.

Arhiva

Arhiva kolumni

Reklama