Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

21.01.2008. 18:07:45 - Marko Vešligaj

Zlatko Hanžić novi predsjednik pregradskog Foruma mladih SDP-a

Foto: Josip Krušlin

U subotu 19.01.2008 u prostorijama vatrogasnog doma u Pregradi održana je izborna konvencija Foruma mladih SDP-a Pregrada. Osim članova pregradskog Foruma mladih,  konvenciji su prisustvovali i visoki gosti iz  državnog Foruma mladih predvođeni  predsjednikom Foruma Mladih SDP-a Hrvatske Danom Špicerom, potpredsjednicima Foruma mladih SDP-a Markom Gabudom i Danijelom Brkljačom, te predsjednicom FM SDP Zagrebačke županije Mirelom Gajić. Osim njih gosti FM SDP Pregrada bili su i Gorazd Prah iz slovenskog Mladog Foruma socijaldemokrata i predstavnici lokalnih organizacija Foruma mladih iz Krapinsko-zagorske županije. Konvenciju je pozdravila i predsjednica pregradskog SDP-a Ana Krušlin. 

Forum mladih SDP-a u proteklih je dvije godine odradio čak 20 akcija i time se potvrdio kao najjači politički pomladak u Gradu Pregradi, a i kao jedan od najjačih lokalnih političkih podmladaka u Krapinsko- zagorskoj županiji, navedeno je u izvještaju u radu pregradskog FM-a, a kojeg je konvencija jednoglasno usvojila. Nakon usvojenog izvještaja  krenulo se je na izbor novoga vodstva, pa je tako za novoga predsjednika izabran Zlatko Hanžić, novi tajnik je Hrvoje Šorša, dok su potpredsjednici postali Mladen Burić i Petra Javornik. Novi predsjednik je u uvodnom govoru napomenu da Forum mladih SDP-a Pregrada koji ove godine slavi svoju desetu godišnjicu i dalje nastaviti sa aktivnostima koje su se pokazale uspješnima i čine ga prepoznatljivim među mladima  u Pregradi. Forum mladih i dalje će raditi na promociji vrijednosti civilnog društva, urbane kulture, tolerancije i antifašizma u Gradu Pregradi. A ono čemu će se posebno posvetiti pozornost je priprema za lokalne izbore sljedeće godine, za koje se očekuje da Forum mladih bude zastupljen u što većem broju na listi gradskog SDP-a.  Prisutnim se je također obratio i predsjednik Foruma mladih SDP-a Dan Špicer koji je izrazio zadovoljstvo radom pregradskog Foruma mladih SDP-a i istaknuo ga kao primjer drugim organizacijama.

Nakon izborne konvencije Foruma mladih uslijedila je i izvještajna konvencije Gradske organizacije SDP-a Pregrada kojoj je prisustvovalo vodstvo SDP-a Krapinsko-zagorske županije, predvođeno predsjednicom zagorskog SDP-a i županicom KZŽ Sonjom Borovčak i gradonačelnikom Zaboka i novopečenim saborskim zastupnikom Ivanom Hanžekom. U izvještaju u radu kojeg ga je podnijela predsjednica GO SDP Pregrada Ana Krušlin, napomenuto je da je SDP-a,  preostao jedina prava  oporba u Gradu Pregradi koji upozorava na mnogobrojne propuste  postojeće gradske vlasti. Cilj je GO SDP Pregrada u narednom razdoblju što kvalitetnija priprema za lokalne izbore, kako bi SDP nakon njih postao najjača stranka u Gradu i došao u poziciju da formira gradsku vlast. Nakon završenih konvencija mladi i stariji SDP-ovci, te  njihovi gosti nastavili su neformalno druženje na prigodnom domjenku. 

Reklama