Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

28.12.2007. 21:23:16 [Bregi Kostelski] - Danijela Čiček-Haban Jutarnji list

Zoran Brežnjak napao je starijeg brata Anđelka (24) u dvorištu kuće, ali je ovaj dograbio kuhinjski nož i uzvratio. Anđelka Brežnjaka tereti se za pokušaj ubojstv

Zbog 300 kuna braća se sukobila bokserom i nožem


Zbog novčanog duga od 300 kuna, alkohola i ranijih trzavica, u četvrtak navečer između 21.30 i 22 sata u mjestu Bregi Kostelski u mjestu Pregrada sukob braće Anđelka (24) i Zorana Brežnjaka (21) završio je teškim ranjavanjem i pokušajem ubojstva.

Zoran Brežnjak je u dvorištu kuće u kojoj je živio sa stricem nasrnuo na brata, udario ga je metalnim bokserom u glavu, nakon čega je Anđelko, želeći se obraniti, uzeo kuhinjski nož i bratu zadao jednu ubodnu ranu i tri rezne rane u predjelu prsa.

Tragedija se nazirala još ranije te večeri, kada je Zoran u vidno alkoholiziranom stanju došao kod svog prvog susjeda Josipa Brežnjaka.

- Bil je jako pijan i govoril je da brata sad ide srediti jer mu je dužan 300 kuna koje mu neće vrnuti. Govoril sam mu da sredi sam sebe i da to ne smije napraviti, ali nije me poslušal. Ipak, nisam se nadal da bu to ovak završil - u nevjerici kaže Zoranov susjed.

Brat "napadač" je zatim, oboružan metalnim bokserom, krenuo u potragu za Anđelkom i pronašao ga ispred svoje kuće. Nakon kraće svađe i naguravanja nasrnuo je na njega, te ga je nekoliko puta udario hladnim oružjem koje je ponio.

Vidjevši da mu je život u opasnosti, Anđelko je dohvatio veliki kuhinjski nož i teško ranio brata.

Glasna svađa i povici sukobljene braće iz okolnih su kuća izmamili nekolicinu susjeda, od kojih je netko odmah pozvao Hitnu pomoć i policiju.

U životu začinjenom alkoholom i svađama protezale su se i povremene krađe kojima su mladići, prema riječima mještana, bili skloni.


Zoran Brežnjak je zbrinut u Općoj bolnici Zabok, gdje je i zadržan na daljnjem liječenju, dok će protiv Anđelka policija podnijeti kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zlataru zbog pokušaja ubojstva.

Reklama