Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.05.2018. 11:10:48 - OŠ Janka Leskovara

Večer znanosti u Pregradi

S ciljem poticanja interesa djece za znanost i razumijevanje funkcioniranja svijeta koji nas okružuje, Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada i Gradska knjižnica Pregrada organiziraju Večer znanosti koja će se održati 18. svibnja 2018. u Pregradi.

Cilj ovog događanja je predstaviti djeci znanstvene sadržaje na popularan i njihovim spoznajnim sposobnostima prilagođen način, kako bi im se približile takve teme, zaintrigirale ih, potaknule na istraživanje i učenje, a u konačnici – neke od njih i na bavljenje znanošću. Večer znanosti osmišljena je kao zabavna i kreativna aktivnost kroz koju djeca lakše uoče i prihvate činjenice i spoznaje koje inače ne uočavaju ili su im  u školi, "preteške", dosadne i slično.

Večer znanosti ove se godine odvija po treći put, a organizatori su pripremili bogat program. Od 17 do 20 sati na Trgu Gospe Kunagorske održavat će se znanstvene radionice na kojima će sudjelovati Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, e-STUDENT, Stakleni svijet, Dječji vrtić "Naša radost" Pregrada, Srednja škola Pregrada, Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada i Osnovna škola Viktora Kovačića Hum na Sutli. Od 17:15 h u galeriji Muzeja dr. Zlatko Tudjina dr. sc. Dubravka Rašić s Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada održat će predavanje za odrasle na temu mikotoksina, potom od 18:15 h slijedi predavanje za djecu u Gradskoj vijećnici o robotima, androidima i umjetnoj agenciji kroz crtiće i filmove koje će održati doc. dr. sc. Ivan Marković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a nakon toga, u 19:15 h dr. sc. Davor Horvatić s PMF-a približit će nam skrivene dimenzije svemira.

U gradskoj galeriji moći će se razgledati izložba učenika na temu znanosti, a po završetku radionica i predavanja, u Gradskoj knjižnici Pregrada u 20:15 sati održat će se kviz znanja stečenih na Večeri znanosti. Događaj će biti otvoren za sve zainteresirane posjetitelje koji će moći izvoditi i promatrati pokuse te bodriti natjecatelje kviza.

 

Reklama