Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.11.2018. 11:45:02 - Grad Pregrada

Uključite se u "potragu za blagom" koju organiziraju Gradska knjižnica i Muzej grada Pregrade

Od 15. listopada do 15. studenoga 2018. godine traje Mjesec hrvatske knjige.

Tim povodom Muzej grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina i Gradska knjižnica Pregrada organiziraju kviz "Potraga za blagom 2018.", kojim naše kulturne ustanove žele popularizirati baštinu na području grada Pregrade. Na njihovim Facebook stranicama svakodnevno će se kroz 7 dana (od 6. do 14. studenoga) u 12 sati objavljivati statusi koji će sve sudionike kviza upućivati na lokaciju s nagradnim kuponom, skrivenim u kutijici.

Nagrada će donositelju kupona biti uručena u srijedu, 14. studenoga u 18:30 sati u knjižnici. Sudjelovati mogu djeca i odrasli. Sudionik kviza koji prvi otkrije lokaciju i nagradni kupon neka se odmah po otkrivanju javi u knjižnicu ili muzej.

Pobjednik će dobiti platnenu vrećicu Grada Pregrade koja sadrži Bluetooth zvučnik, prijenosna bateriju za mobitel, knjigu i komplet za igru Gradilište, privjesak za ključeve, besplatnu članarinu u Gradskoj knjižnici Pregrada za godinu dana, besplatno vodstvo kroz stalni postav Muzeja grada Pregrade te šalicu, majicu i kapu s logotipom Grada Pregrade.

Mjesec hrvatske knjige tradicionalna je manifestacija koju od 1995. godine organiziraju i realiziraju, u suradnji s Programskim i organizacijskim odborom manifestacije, Knjižnice grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Tijekom mjesec dana nastoji se na državnoj, ali i na lokalnim razinama što intenzivnije govoriti o knjizi, bilo s gledišta onih koji se profesionalno bave knjigom, bilo onih koji koriste usluge knjižnica, knjižara i slično. Ideja je okupljati na različitim programima sve one koje knjiga istinski zanima. Europska komisija proglasila je 2018. Europskom godinom kulturne baštine te je upravo to okosnica ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji se održava pod motom "Baš baština".

Reklama