Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

24.04.2017. 12:16:35 - CUG Pregrada

Udruga CUG završila s uređenjem igrališta kod OŠ Janka Leskovara

Postavljanjem stolova za stolni tenis i organiziranjem turnira u tom sportu, udruga CUG prošli je tjedan završila projekt simpatičnog naziva "Mi graditelji", kojim su uredili područje oko igrališta kod OŠ Janka Leskovara u Pregradi.

Projekt je obuhvatio dvije radne akcije na kojima su se postavile postavile klupice i koševi za smeće, posadilo ukrasno drveće, uredila pristupna staza od odbojkaškog igrališta do streetworkout parka, izradila betonska podloga za stolove za stolni tenis te postavi betonski stolovi za stolni tenis. Prošlu je subotu organiziran i turnir u stolnom tenisu na kojem je sudjelovalo 24 natjecatelja, kako bi se stolovi odmah isprobali, a okupilo se i mnoštvo građana, što starijih, što mlađih, koji su isto tako rekreativno bacili lopticu i zaigrali

Udruga je financijska sredstva za provedbu ovog projekta ostvarila na natječaju za građanske akcije Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva "Naš doprinos zajednici" za organizacije sa sjedištem u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji. Također, dio potrebnih sredstava ostvarili su na natječaju Zagorskog vodovoda za projekt "Bacimo lopticu i zaigrajmo", a dio je prikupljen od donacija Grada Pregrade te društava Vetropack Straža d.d., Ultima d.o.o., Kostel promet d.o.o., Tena G d.o.o., Gorup d.o.o., Niskogradnja d.o.o. i Viop d.o.o.

Postavljanjem stolova za stolni tenis napravio se tako još jedan korak u uređenju i proširenju sportsko-rekreativnih sadržaja grada Pregrade te su svi građani željni rekreacije i zdravijeg načina života dobili mjesto više na kojem će se moći okupljati. Ovim putem udruga CUG zahvaljuje donatorima, volonterima te Pregračankama i Pegračanima na podržanoj inicijativi, bez čije suradnje i angažmana realizacija navedenih projekta ne bi bila moguća. 

Reklama