Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.07.2016. 07:52:19 - Jelena Jazbec, Zagorje International

U manje od godinu dana, uz novu školu, Stipernica dobila nogometno igralište

Foto: Zagorje International

U Stipernici je jučer blagoslovljeno novo igralište pokraj područne škole. Prigodni program vodila je Sanja Petek, predsjednica kuburaškog društva "Sloga" iz Stipernice, a prisutnima su se obratili predsjednik Mjesnog odbora Stipernica Branko Ivanjko i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj.

"Ovo igralište, kada smo prošle godine završavali izgradnju škole, nije bilo u planu, no zahvaljujući jednom projektu u koji smo ušli zajedno sa Županijom i Ministarstvom regionalnog razvoja, upoznali smo tadašnjeg potpredsjednika Vlade i ministra regionalnog razvoja, gospodina Branka Grčića, s problemom igrališta i kroz natječaj koji je imalo Ministarstvo regionalnog razvoja odobrena su određena dodatna sredstva iz kojih je napravljeno ovo igralište. Vrijednost projekta bila je 240 tisuća kuna. Igralište će zasigurno biti na ponos čitavoj Stipernici i čitavom ovome kraju", rekao je gradonačelnik Vešligaj, pozvavši mještane da oforme nogometnu ekipu za predstojeći turnir mjesnih odbora koji će se održati u sklopu manifestacije Branje grojzdja u rujnu, jer više nema izlike da se nogomet ne može trenirati zbog toga što selo nema igralište.

Igralište je svečano otvorila zamjenica krapinsko- zagorskog župana Jasna Petek.

"S najljepšim željama da bude svake godine što više djece u ovoj školi, da koristite puno ovaj prostor, da uvježbate dobro svoje ekipe za predstojeći kup na Branju grojzdja, ja otvaram ovo igralište",

Uz domaćeg župnika, vlč. Dragutina Gerecija, igralište je blagoslovio vlč. Anđelko Košćak, rektor Nadbiskupsko bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu.

Događaj je uveličala limena glazba iz Slovenije, a svojim gromoglasnim pucnjevima na sebi svojstven način blagoslov igrališta proslavili su kuburaši iz Krapinsko- zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije. Druženje je nastavljeno u prostorijama Vatrogasnog doma DVD-a Stipernica.

U župi Marinci, uz blagdan BDM Kraljice Mira, svečano proslavljeno župno proštenje

Župa Marinci, u čijem se sastavu nalazi i Stipernica, ovog je vikenda proslavila svoje župno proštenje. Svetom misom, koju je predvodio vlč. Ivica Cujzek, blagdan blažene Marije Propetog Isusa Petković, osnivačice reda sestara Kćeri milosrđa, proslavile su časne sestre iz Marinca, koje pripadaju upravo tom redu.

Proslava blagdana BDM Kraljice Mira, kojoj je posvećena župna crkva u Marincima, započela je procesijom koju su predvodili članovi limene glazbe iz Slovenije, kuburaških udruga iz Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije i DVD-a Stipernica. Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Anđelko Košćak.

Reklama