Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

25.04.2019. 17:01:48 - Grad Pregrada

U galeriji Muzeja grada Pregrade otvorena izložba slika Tihomira Lončara

Nakon više od 30-ak samostalnih izložbi, naš najveći suvremeni slikar, Vinagorčan Tihomir Lončar vratio se kući, u Pregradu, gdje je u galeriji Muzeja Zlatko Dragutin Tudjina u srijedu 24. travnja otvorena izložba njegovih slika.

Izložba je pobudila zanimanje brojnih Pregračana i Pregračanki, a svoj osvrt na izložbu dao je likovni kritičar Stanko Špoljarić koji je tom prilikom predstavio samozatajnog slikara i pojasnio dijela.

Zadovoljstvo otvorenjem izložbe, koja će se moći pogledati do 5. lipnja, nije krio ni ravnatelj Muzeja grada Pregrade Zlatko Dragutin Tudjina Davor Špoljar. "Kada ste na Vinagori, pred vama je najljepši pogled u Zagorju. Jednom sam na Vinagoru doveo svoje prijatelje iz Slovenije i kad smo stigli pred crkvu te kad se pred nama otvorilo to zeleno prostranstvo koje izgleda poput namreškanog mora od brežuljaka, jedna kolegica mi je rekla: Prekrasno je, ja bih ovdje sjela i samo bih slikala. Eto, možda je i rođenje u tako posebnom i lijepom kraju doprinijelo tome da se Tihomir Lončar počne baviti slikarstvom. Izuzetno smo ponosni što je upravo iz našeg kraja potekao jedan od najvećih suvremenih slikara u Hrvatskoj", istaknuo je na otvorenju ravnatelj Muzeja.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice Glazbene škole Pregrada Gabriela Nežmahen i Veronika Barlović, a izložbu su posjetili i gradonačelnik Marko Vešligaj te njegova zamjenica Gordana Križanec Ružić.

 

Reklama