Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

11.03.2019. 09:59:39 - Grad Pregrada

U četvrtak u Pregradi informativna radionica o održivom gospodarenju otpadom i radu reciklažnog dvorišta

Grad Pregrada poziva sve zainteresirane građane na informativnu radionicu o održivom gospodarenju otpadom i radu reciklažnog dvorišta Pregrada, koja će se održati u četvrtak 14. ožujka 2019. s početkom u 17.30 sati u prostorijama pregradske gradske vijećnice, Josipa Karla Tuškana 2.

Na radionici će se građani i građanke moći informirati o općim podacima vezanim uz projekt, radnom vremenu i načinu rada reciklažnog dvorišta, kvalitetnom razvrstavanju otpada kao preduvjetu recikliranja, sustavu gospodarenja otpadom te stanju s otpadom na našem području.

Podsjetimo, Grad Pregrada prošle je godine izgradio reciklažno dvorište gdje će se prikupljati posbne vrste otpada. Radi se o projektu vrijednom 1,75 milijuna kuna, koji je sufinancirala Europska unija sredstvima iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014-2020 iz Kohezijskog fonda s čak 85 posto. Reciklažno dvorište smješteno je na adresi Vrhi Pregradski 23, njime će upravljati tvrtka Niskogradnja d.o.o., a s radom počinje 18. ožujka.

 

Reklama