Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.11.2013. 19:45:59 - Večernji list

'Roditelji se ne trebaju brinuti, studij je u skladu sa zakonom'

Roditelji i studenti vukovarskog Veleučilišta Lavoslav Ružička, njegovog Dislociranog studija u Pregradi, zabrinuti za budućnost svoje djece, potužili su se kako ravnateljica Veleučilišta Gordana Bujišić, zajedno s bivšom pregradskom gradonačelnicom i ravnateljicom pregradskie Srednje škole Vilmicom Kapac već dvije godine nelagalno upisuju studente u Pregradi.

- Jesu li naša djeca dovedena u zabludu, jer im se govorilo da Dislocirani studij u Pregradi ima dozvolu za rad. Ako nam djeca pohađaju nepostojeći studij, neka nam se kaže kako će dobiti diplome - žale se roditelji.

Počasna građanka

Dodaju kako je bivša gradonačelnica i ravnateljica Srednje škole Vilmica Kapac voditeljica tog studija te da ona i još neki zaposlenici nelegalno iz proračuna dobivaju i novac za svoj dopunski rad, a za sve to ona je dekanicu Gordanu Bujišić proglasila i počasnom građankom. Je li Studij u Pregradi nelegalan upitali smo i samu dekanicu Gordanu Bujišić.

- Sve što je u pismu navedeno su bezočne laži. Kao prvo, ja 2011. godine uopće nisam bila dekanica, prošle godine nismo dobili dozvolu, pa nikog nismo ni upisivali, a istina je da smo ove godine pokušali pribaviti dopusnicu za rad i nakon što smo već primili 23-oje studenata, u sedmom mjesecu nam je odgovoreno da dozvolu za rad nećemo dobiti. Stoga smo tih 23-oje studenata primili u kvotu od 60 koju imamo za Vukovar, s tim da smo s gradonačelnikom Vešligajem dogovorili da se za njih predavanja održavaju u Pregradi.

Vilmica Kapac rekla nam je kako može samo izraziti žaljenje zbog toga što je u tekstu izneseno niz neistinitih i netočnih informacija koje dezinformiraju javnost i mogu štetiti radu i ugledu spominjanih institucija i osoba.

Marko Vešligaj je pak potvrdio riječi G. Bujišić. - Budući da prethodne i ove akademske godine nije ishođena dopusnica i nisu upisani studenti na prvu godinu, napravljen je dogovor da se omogući upisanim studentima s područja Zagorja sa studija u Vukovaru, pohađanje jednog dijela nastave u Pregradi.

Prva i treća godina

- Grad će osigurati novac za dolazak nastavnika koji će izvoditi predavanje prvoj i trećoj godini, a nastava za drugu godine neće se izvoditi u Pregradi, budući da prošle godine nije bio izvođenje nastave za studente prve godine pa nema ni osnove za njezino izvođenje - rekao je Vešligaj.

Link na Izvorni članak: vecernji.hr

Reklama