Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

26.04.2021. 12:30:36 - LAG Zagorje-Sutla

PROVEDENI IZBORI U OKVIRU PROJEKTA "UZMI PARE I NAPRAVI NEŠTO ZA MLADE"

U subotu, 24.4.2021. provedeni su prvi izbori u okviru projekta "Uzmi pare i napravi nešto za mlade" i to u Tuhlju, Krapinskim Toplicama, Svetom Križu Začretju i Zaboku. Glasalo je preko 200 mladih u dobi od 14 do 30 godina, koji su birali između ukupno 13 projekata.

U Tuhlju je pobijedio projekt "Budi sexy, a ne špeksi" čiji je cilj izgraditi streetworkout park u Tuhlju gdje će mladi, ali i ostali zainteresirani moći koristiti sprave za vježbanje na otvorenom.

Tuhelj

Tuhelj

Mladi iz Krapinskih Toplica izabrali su projekt "SMASH! Toplice", uređenje pješčanog odbojkaškog igrališta, a projekt uređenja pješčanog  odbojkaškog igrališta– "Live! Love! Volleyball!" također je pobijedio i u Zaboku.

 

Krapinske Toplice

Krapinske Toplice

Zabok

Zabok

"Udarcem do gola" pobjednik je izbora u Svetom Križu Začretju, a u sklopu projekta kupit će se mobilni živi zid i mreže za gol u NK Jedinstvu.

Proglašenju pobjednika prisustvovali su i načelnici Mladen Hercigonja u Tuhlju, Marko Kos u Svetom Križu Začretju i Ernest Svažić u Krapinskim Toplicama te viša stručna suradnica u Gradu Zaboku Maja Šimunić u Zaboku. Predstavnici općina i gradova čestitali su pobjednicima, ali i svima ostalima na sudjelovanju i kreativnim idejama koej su pokazale kako mladi imaju snažan interes za sudjelovanje u životu svojih općina i gradova. Pobjednički projekti realizirat će se u suradnji mladih i općina i gradova tijekom ljeta. Načelnik Svetog Križa Začretja, Marko Kos dodatno je najavio kako će se kroz proračun osigurati ukupno dodatnih 30.000 kuna, odnosno po 10.000 kuna za 3 projekta koja nisu pobijedila kako bi se i oni mogli provesti do kraja 2021.

Sveti Križ Začretje

Projekt "Uzmi pare i napravi nešto za mlade" dio je programa Civic Europe, a provode ga LAG Zagorje-Sutla i Mreža udruga Zagor. Civic Europe je inkubator za lokalno utemeljene građanske inicijative, organizacije i pojedince u Središnjoj, Istočnoj i Južnoj Europi kojeg su uspostavili MitOst i Sofia Platform, financirani od strane Zaklade Mercator. Ukupna vrijednost projekata koji će se financirati u prvom ciklusu projekta je 80.000 kuna, a u drugom i trećem ciklusu slijede radionice i izbori u lipnju u Zagorskim Selima, Pregradi i Kumrovcu te u srpnju u Kraljevcu na Sutli, Desiniću, Humu na Sutli i Klanjcu.

Reklama