Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.03.2018. 07:22:46 - Jelena Jazbec, Zagorje International

Pripadnici svih postrojbi Domovinskog rata od sada okupljeni u jedinstvenu Udrugu hrvatskih branitelja Pregrada

Foto: Grad Pregrada

U pregradskoj gradskoj vijećnici u subotu je održana osnivačka skupština Udruge hrvatskih branitelja Pregrada. Za predsjednika je izabran Sergej Grahovac, za potpredsjednika Mladen Gorupić, a za tajnika Damir Golec. Na osnivačkoj skupštini okupilo se 40-ak članova, a novoizabrani je predsjednik pojasnio kako je uopće došle do odluke o osnivanju Udruge.

"Uvidjeli smo potrebu da se u jednu udrugu udruže pripadnici svih brigada, Tigrovi, Gromovi, Specijalna policija i veterani 103. brigade, Vojne i temeljne policije. Naime, svi su oni do sada djelovali u različitim udrugama i na području našeg grada nije bilo simbioze i homogenosti. Od samog početka je bilo dosta zainteresiranih, iz svih postrojbi koje su djelovale u ratu, stoga mislim da je osnivanje ove udruge zaista jedan dobar početak za zajedničko djelovanje u budućnosti", istaknuo je Grahovac, koji je svoj ratni put započeo kao pripadnik postrojbi Zbora narodne garde, a kasnije je prešao u postrojbe Specijalne jedinice policije "Barun" iz Zlatara.

"Željeli bismo olakšati našim članovima razumijevanje novog Zakona o braniteljima. Isto tako, potrebno je što više edukacija i dodatnog usavršavanja kako bi oni nezaposleni branitelji našli svoje mjesto na tržištu rada, jer onaj tko radi, manje razmišlja o problemima, sretniji je i ispunjeniji. Zatim je tu i dobrotvorni rad, davanje krvi, sportske aktivnosti, pomaganje starijim osobama… Vidjet ćemo što zajednica treba i mi ćemo pokušati dati svoj doprinos", zaključio je Grahovac.

Dodao je i kako će glavno tijelo biti Vijeće branitelja, a on će kao predsjednik provoditi odluke 15 članova Vijeća.

Okupljene branitelje pozdravio je pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj, koji im je uručio i prigodne poklone.

"Važno je da se branitelji okupe, da se uključe u društveni život, iako moram napomenuti da su mnogi članovi novoosnovane udruge aktivni i u brojnim drugim udrugama u gradu Pregradi i siguran sam da će svojim iskustvom doprinijeti promicanju istine o Domovinskom ratu, ali i uključiti se u društveni život grada Pregrade, u sve naše manifestacije, aktivnosti, dobre i kvalitetne projekte koje provodimo. Nastojat ćemo im osigurati ovdje u gradskoj zgradi jednu prostoriju za rad i, naravno, dat ćemo im punu podršku", zaključio je Vešligaj.

Članak preuzet s portala Zagorje International.

Reklama