Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

20.12.2017. 13:02:56 - Petra Vdović

Pribavljena građevinska dozvola za izgradnju eko bazena

Foto: Facebook Marko Vešligaj

"Za kraj godine lijepe vijesti oko projekta biološkog bazena u Pregradi", napisao je gradonačelnik Vešligaj na svojoj Facebook stranici. Naime, prošli je tjedan odobrena građevinska dozvola za izgradnju eko bazena i time su ispunjeni svi uvjeti za kandidiranje na natječaje EU fondova u proljeće  2018. godine. "U nekoliko mjeseci odradili smo veliki posao na ovom projektu, ako se zna da je i Hrvatski telekom već izmjestio i svoje elektroničke komunikacije na svoj trošak. Hvala na financijskoj potpori za izradu dokumentacije  Krapinsko-zagorskoj županiji i Kamgrad d.o.o.", napisao je Vešligaj.

Posjetimo, Grad Pregrada pokrenuo je projekt izgradnje prvog biološkog bazena u Hrvatskoj. Riječ je o tzv. eko bazenu, koji izgleda poput klasičnog bazena, a funkcionira u potpunosti biološki jer ne zahtijeva klor niti upotrebu bilo kojih drugih kemikalija. Takav bazen uvijek ima čistu vodu jer se u jednom njegovom dijelu nalazi suhi filter i pregrađeno područje s regeneracijskim biljem i raslinjem.

Površina bazena iznosit će 1500 četvornih metara, a uz bazen će biti i pješčana plažu koja će se u blagom nagibu spuštati prema njemu. Također će se izgraditi drveni platoi i molovi za sunčanje, ali i dječje igralište, igralište za odbojku na pijesku, kao i objekt za ugostiteljske usluge i  garderobe, recepciju, sanitarije te prostoriju za prvu pomoć.

Izgradnja samog biološkog bazena započela bi 2019. godine, ovisno o rezultatima natječaja, najavio je gradonačelnik Vešligaj za portal Zagorje.com.

Reklama