Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

12.05.2012. 12:16:56 - Večernji list

Presečki otvorio novu pekarnicu, najavljuje novi kolodvor i hostel

Foto: vecernji.hr

Najveći zagorski tajkun Antun Presečki u sljedećih pet godina namjerava u Zagorju zaposliti 200-tinjak radnika. Jučer je napravio prvi korak. U Pregradi je na prostoru od 400-tinjak četvornih metara, u investiciji vrijednoj oko 800 tisuća eura, otvorio modernu, potpuno automatiziranu pekarnicu u kojoj će uz sadašnjih 20 radnika, zaposliti još dodatnih 20. Ovu malu obiteljsku pekarnicu otvorili smo prije 20 godina i sretan sam što sam je vlastitim novcem sada uspio modernizirati te u Zagorju zapošljavati radnike.

 Još novih pekarnica

 Ovu investiciju započeli smo u kolovozu prošle godine, a nove pekarnice uskoro ću , do kolovoza ove godine, otvoriti i u Krapini, Zlataru, Zaboku i Krapinskim Toplicama. Kad bi svi u Hrvatskoj uredno plaćali poreze kao ja, radnih mjesta u Hrvatskoj bilo bi i puno više – rekao je Presečki dodavši da to nije i kraj njegovim investicijama u Zagorju. - Već idućeg mjeseca Presečki grupa otvara novi kolodvor u Zaboku, a u sljedećih nekoliko godina obnovit ćemo autobusni kolodvor u Pregradi s hostelom od stotinjak mjesta, te novi autobusni kolodvor u Krapinskim Toplicama s hotelom s 200-tinjak postelja.

 Tajni projekt u Krapini

Najavljujem i još jedan veliki projekt u Krapini, no to neka zasad ostane tajna. No, tu tajnu uskoro smo, ali neslužbeno, uspjeli otkriti. Radi se o gradnji hotela u Krapini s čak 400 ležajeva. 

U skladu s reputacijom koji Presečki ima u Zagorju, pompozno je otvorenje okupilo i svu političku elitu Zagorja na čelu sa županicom Sonjom Borovčak, a tu su bili i makedonski veleposlanik Dančo Markovski te konzul u Sloveniji Šime Ivanjko.    

Reklama