Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

07.11.2012. 19:52:49 - zupa.pregrada.hr

Pregradski župljani ispratili pokojnog župnika

Foto: Bojana Štruk

Jučer 6. studenog 2012. s boli i ponosom ispraćen je preminuli pregradski župnik mons. Vinko Gregur. Na cjelonoćnom bdijenju uz odar sudjelovalo je mnoštvo župljana koji su se izmjenjivali moleći za dušu i spokoj našeg župnika. Ujutro u 10 sati održana je misa zadušnica u župnoj crkvi koju je predvodio Valentin Pozaić, pomoćni biskup zagrebački. U ispraćaju je uz 75 svećenika nazočilo i mnoštvo vjernika koji su ispunili župnu crkvu, kao i prostor ispred nje, dok se u očima prisutnih miješala tuga i ponos.

Oproštajne govore održali su Milan Juranić, dekan Tuheljsko-pregradskog dekanata, mr. sc. Vilmica Kapac, gradonačelnica grada Pregrade, Franciska Kancir, članica Župnog pastoralnog vijeća, te vlč. Ivan Gretić, svećenik iz Pregrade. Na posljednji ispraćaj u Koprivnicu krenulo je šest punih autobusa župljana te deseci osobnih automobila, a na sprovodu na gradskom groblju i svetoj misi zadušnici u crkvi sv. Nikole nazočilo je više od 800 vjernika.

Župnik Vinko Gregur ostavio je dubok trag u župama Svete Ane u Bjelovaru i Uznesenja BDM u Pregradi, kao i u svojoj rodnoj Koprivnici. To se posebno dalo primijetiti u oproštajnim govorima i zajedničkoj molitvi mnoštva prisutnih. Hvala mu na svemu što je učinio za nas i neka ga Bog blagoslovi u vječnoj radosti!

Reklama