Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

30.01.2013. 22:20:58 - Ultima d.o.o.

Pregradska tvrtka Ultima razvila novu uslugu za REGOS

REGOS, Središnji registar osiguranika, uveo je novu uslugu - izdavanje dokumenata u elektroničkom obliku. Na konferenciji za medije predstavili su je prof. dr. sc. Mirando Mrsić, Ministar rada i mirovisnkog sustava, mr. sc. Nada Merkaš, Ravnateljica REGOS-a, Đorđe Nižetić, voditelj REGOS-ovog odjela za informacijske tehnologije te predstavnici tvrtke Ultima iz Pregrade. Ultima je u suradnji s REGOS-om razvila informacijski sustav koji omogućava isporuku elektroničkih dokumenata putem interneta.

Jedna od zakonski propisanih djelatnosti REGOS-a odnosi se na izdavanje nekoliko vrsta dokumenata vezanih za prikupljanje i kontrolu podataka po osiguranicima za obvezna mirovinska osiguranja te članstvo u obveznim mirovinskim fondovima. Dokument koji se najčešće izdavao građanima bila je tzv. Potvrda iz Registra na kojoj su, za određeno vremensko razdoblje, navedeni podaci o iznosu obračunate plaće, naknade ili drugog dohotka te iznos zaduženja za II mirovinski stup. Potvrda je bila često korištena upravo zbog podatka o iznosu plaće, na temelju kojeg banke, štedionice, leasing kuće i slične institucije odobravaju minus po tekućem računu ili mogućnost dobivanja kredita. Potvrda se također u nekim slučajevima koristila kao dokaz u sudskim procesima. S velikom potražnjom javili su se i određeni problemi. Prvi i najveći bila je činjenica da se Potvrda dostavljala poštom pa se zbog toga moralo čekati. Bilo je moguće i osobno preuzimanje čime bi se eliminiralo čekanje, međutim za to je bio potreban posjet REGOS-ovom sjedištu u Zagrebu. Građani Republike Hrvatske nisu bili u ravnopravnom položaju jer je osobno preuzimanje za nekoga iz Dubrovnika značilo značajan utrošak novaca i vremena. Drugi problem javio se zbog nekoliko slučajeva krivotvorenja pa su banke od REGOS-a često tražile provjeru autentičnosti potvrda. Ovime je ponovno uzrokovano dodatno kašnjenje te je nepotrebno povećan angažman zaposlenika banaka i REGOS-a.

Rješenje ovih, ali i nekih drugih logističkih poteškoća, ostvareno je kroz uvođenje informacijskog sustava Ena, kojim se omogućuje preuzimanje dokumenata u elektroničkom obliku putem interneta. Dokumente na zahtjev građana generiraju zaposlenici REGOS-a u elektroničkom (PDF) obliku. Svaki dokument zaštićen je šifrom, bez koje ga nije moguće preuzeti. Podaci o dokumentu i šifri dostavljaju se osobi koja ga je zatražila putem e-mail ili SMS poruke. Obavijest o dokumentu i njegovim pristupnim podacima moguće je poslati i krajnjim korisnicima dokumenta, poput bankovnih ili sudskih službenika. Svaki dokument potpisan je tzv. elektroničkim potpisom pomoću kojeg je kasnije vrlo jednostavno utvrditi njegovu autentičnost. Umjesto Potvrde uveden je Izvadak iz Registra koji je sada potpuno besplatan te će građani kod svakog zahtjeva za njegovo izdavanje uštedjeti 40 kuna. Uštedjet će i državni proračun iz kojeg su se prethodno financirale pismovne pošiljke i ostala logistika za dostavu dokumenata građanima.

Kod implementacije sustava korištene su tehnologije otvorenog koda, bazirane na besplatnom i slobodno dostupnom GNU/Linux operativnom sustavu, čime su ostvarene dodatne uštede. Ovaj sustav prvi je takve vrste u državnoj upravi te je u javnosti prepoznat kao primjer dobro provedene informatizacije.

Reklama