Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

14.11.2016. 14:11:52 - TZ Srce Zagorja

Osnovana nova turistička zajednica "Srce Zagorja"

U Vodenom parku Aquae Vivae danas je potpisan Sporazum o zajedničkoj suradnji za osnivanje nove turističke zajednice područja koja će se zvati Turistička zajednica područja Srce Zagorja. Sporazum su potpisali gradonačelnici Grada Zaboka Ivan Hanžek i Grada Pregrade Marko Vešligaj te načelnici Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić, Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos i Općine Bedekovčina Darko Ban.

Važeći Zakon o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma daje mogućnost formiranja TZ područja, što je podržano i Masterplanom razvoja turizma Krapinsko-zagorske županije. Potpisnici su suglasni da će se osnivanjem turističke zajednice područja omogućiti jačanje postojećih te stvaranje novih turističkih projekata i programa te postizanje efikasnosti koncentriranjem ideja u svrhu financiranja kroz javne pozive institucija RH i fondove EU. Aktivnosti Turističke zajednice područja Srce Zagorja bit će usklađene s ciljevima TZ Krapinsko - zagorske županije, unutar slogana i vizije "Zagorje - bajka na dlanu" i direktive Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Sjedište turističke zajednice područja bit će u Krapinskim Toplicama, a u aktivnostima TZ područja ravnomjerno će biti zastupljeno svih pet jedinica lokalne samouprave. U obraćanju prisutnima načelnik Krapinskih Toplica, koji će prvi obnašati mandat predsjednika novoformirane TZ područja, zahvalio se na pomoći Turističkoj zajednici Krapinsko-zagorske županije te gradskim i općinskim vijećima i skupštinama trenutno aktivnih turističkih zajednica. 

Cilj udruživanja u turističku zajednicu područja je kreiranje jedinstvenog turističkog proizvoda temeljenog na zajedničkoj tradiciji i geografskoj povezanosti pet općina i gradova koje na geografskoj karti Hrvatskog zagorja tvore oblik srca te progresivniji razvitak destinacije Srce Zagorja. "Zajedno smo jači", slažu se svih pet aktera ove priče.

 

 

Reklama