Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

23.05.2018. 10:08:03 - Grad Pregrada

Održana vatrogasna pokazna vježba u Velikoj Gori

Prošle je subote u popodnevnim satima u Velikoj Gori u Pregradi održana vatrogasna pokazna vježba u zajedničkoj organizaciji Vatrogasne zajednice grada Pregrada, općina Hum na Sutli i Zagorska sela.

Vježba je izvršena pod pretpostavkom požara u radionici drvenih proizvoda s proširenjem na pilanu i drvarnicu te tavanski dio gospodarskog objekta. Izvršena je unutarnja navala i spašavanje unesrećene osobe koja se nagutala dima i panično pobjegla u kabinu traktora. Odmah po izvlačenju unesrećene osobe Navalna grupa pristupila je gašenju sijena i krovne konstrukcije. Za to vrijeme posada autocisterne postavlja B prugu i 1. C mlaz na ulaz pilane sa zapadne strane, dok vodna grupa Navalnog vozila postavlja 2. C mlaz od razdjelnice autocisterne na ulaz s južne strane.

Po završetku vježbe, vatrogasce je pozdravio izaslanik županijskog zapovjednika gosp. Marijan Čuček, koji je pohvalio vozila i opremu koju vatrogasci posjeduju te im je zahvalio na humanosti koju pokazuju kroz svoje vatrogasne aktivnosti. Osim gosp. Čučeka, vatrogascima se obratila i zamjenica gradonačelnika Pregrade Gordana Križanec - Ružić, kao i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Pregrade gosp. Nikola Pasariček.

Nakon službenog dijela druženje se nastavilo uz okrjepu na imanju obitelji Antonić. Na vježbi su sudjelovali DVD Pregrada s devet vatrogasaca i dva vozila, DVD Vinagora sa šest vatrogasaca i jednim vozilom, DVD Benkovo s tri vatrogasca i jednim vozilom, DVD Stipernica sa šest vatrogasaca i jednim vozilom, DVD Klenovec sa šest vatrogasca i jednim vozilom, DVD Druškovec s tri vatrogasca i jednim vozilom, te DVD Sloga - Plavić s tri vatrogasca i jednim vozilom, odnosno ukupno sedam vatrogasnih društava, 36 vatrogasaca i osam vozila, a sudjelovao je i tim hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije.

Kratki video možete pogedati na: https://www.youtube.com/watch?v=KJR2fULF450&feature=youtu.be

Izvor: DVD Pregrada

Reklama