Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

06.06.2018. 11:05:38 - Petra Vdović

Održana izvještajno-tematska skupština SDFŽ SDP-a Pregrada

U Gradskoj vijećnici u Pregradi jučer je održana redovna Izvještajno-tematska skupština Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a GO Pregrada.

Skupštinu je otvorila predsjednica pregradskog foruma žena Ana Krušlin. Ona je ujedno prezentirala rad foruma u proteklih godinu dana te istaknula brojne akcije u kojima su članice sudjelovale, među kojima je rad na područjima koja uključuju djelovanja od humanitarnog značaja, reagiranje na društvena događanja na nacionalnoj razini, isticanje pozitivnih društvenih vrijednosti i sudjelovanje u obilježavanju značajnih datuma.

Prisutnima se obratila predsjednica SDFŽ Krapinsko-zagorske županije Sandra Turković, koja je naglasila kako je pregradski forum među najaktivnijima u županiji, a pregradski gradonačelnik i saborski zastupnik iz redova SDP-a Marko Vešligaj pohvalio je rad članica te dodao kako je potrebno raditi na poticanju žena na aktivno bavljenje politikom te osigurati ravnopravnost i zastupljenost žena na svim razinama političkog djelovanja.

Okupljene je pozdravio i predsjednik GO SDP-a Pregrada Mladen Burić, koji je prisutnim članicama uputio i snažnu podršku u daljnjem radu, a nazočni su bili još i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zamjenica gradonačelnika Zaboka i tajnica SDFŽ Krapinsko-zagorske županije Valentina Đurek, predsjednik Savjeta mladih Krapinsko-zagorske županije i potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske Hrvoje Novak te članovi SDFŽ SDP-a GO Donja Stubica s predsjednicom Višnjom Zadravec.

Po završetku skupštine, uslijedilo je predavanje o pravima i položaju žena kroz povijest koje su održale Valentina Galic i Tajana Broz.

Reklama