Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

10.10.2018. 09:52:48 - Srednja škola Pregrada

Obilježavanja Dječjeg tjedna u Krapinsko-zagorskoj županiji

Foto: Srednja škola Pregrada

U ponedjeljak 1. listopada 2018. četiri učenice 3. a razreda (E.H., K.G., M.Š. i L.B.) sudjelovale su u raspravi na temu "Što djeca i mladi žele" povodom obilježavanja Dječjeg tjedna u Krapinsko-zagorskoj županiji. Rasprava se održala u Zaboku, u Centru za mlade Krapinsko-zagorske županije. Moto samog projekta je "Ljubav djeci prije svega".

Naše učenice i učenike drugih škola ugodno je dočekao zamjenik župana Anđelko Ferek Jambrek koji je održao poticajni govor. U govoru je najavio da će naša županija biti jedna od samo dvije županije u Republici Hrvatskoj koje će imati status županije prijatelja djece. Nakon zamjenika župana, pročelnica županijskog Upravnog odjela za mlade, Martina Gregurović Šanjug predstavila je program. Učenici su metodom World caffee-a i uz pomoć facilitatorica Snježane Romić, Sandre Plečko i Tajane Broz bili podijeljeni u tri radionice. Svaka skupina imala je određenu temu kojom se bavila petnaestak minuta. Teme radionica bile su: "Ostvarivanje dječjih prava", "Dječja participacija" i "Briga lokalne zajednice za djecu i mlade".

Zaključci rasprava su da djeca i mladi žele da se više ulaže u obrazovanje i brigu za djecu slabijeg imovinskog statusa te da se mladi više uključuju u lokalne organizacije i budu upućeni u svoja prava i mogućnosti. Mladi se slažu da lokalne zajednice imaju dobre ideje, ali se sve, nažalost, ne provode u djela. Predlažu ideje za poboljšanje povezanosti lokalne zajednice i mladih.

Reklama