Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

31.01.2011. 23:06:37 - Josip Krušlin

Na predstavljanju lista Pregrada.info održana tribina o kamenolomu "Pregrada II"

Kunagora, objavljeno na forumu u svibnju 2009.
Foto: Dinkec

Kunagora, objavljeno na forumu u svibnju 2009.

U petak je u Gradskoj vijećnici predstavljen peti broj besplatnog lista Pregrada.info. Podsjećamo, tema broja je ekologija, a tiskanje lista u potpunosti pokriva Krapinsko-zagorska županija i Mreža udruga KZŽ.

U sklopu predstavljanja održana je i tribina o pregradskom kamenolomu. Nažalost, tribini nisu mogli prisustvovati ugledni profesori prof.dr.sc Željko Španjol (Šumarski fakultet) i doc.dr.sc. Ivo Galić (Rudarsko-geološko-naftni fakultet). Stoga je u posljednji čas Lana Dimač pripremila prezentaciju ljekovitog i jestivog bilja kojeg se može pronaći na Kunagori. Nakon toga, Mladen Burić održao je prezantaciju o načinima sanacije koji su danas prihvaćeni u svijetu te se osvrnuo na sanaciju pregradskog kamenoloma "Pregrada II".

Poslije prezentacije, v.d. direktora Niskogradnje Julije Fišter odgovarao je na pitanje prisutnih mještanki i mještana. Tako smo mogli saznati da je u izradi novi plan sanacije kamenoloma "Pregrada II", a koji bi uskoro trebao biti predstavljen javnosti.

Vjekoslav Gorup je izvijestio kako je u tijeku izrada projekta za sanaciju kamenoloma "Pregrada I" te se nada kako će Europska unija financirati uređivanje tog prvog pregradskog kamenoloma. Na tribini smo mogli čuti još nekoliko emotivnih govora o Kunagori što pokazuje koliku pozornost moramo posvećivati našoj prirodi...

Nadamo se da ćemo biti u prilici organizirati još koju tribinu slične tematike na kojoj će nam biti predstavljen plan sanacije kamenoloma "Pregrada II".

 

Svoj primjerak lista Pregrada.info možete pronaći na kiosku u Pregradi, te u lokalnim dućanima i kafićima. Kroz nekoliko dana list će biti objavljen i na ovim stranicama.

 

Naslovna fotografija je objavljena na forumu u svibnju 2009. godine.

Reklama