Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

22.03.2011. 22:20:05

MO 2011: Predstavljanje liste HSS

"...vi nimalo ne osjećate da je nepametno, da je nerazumno, da je upravo ludo činiti nešto i bez naroda, a kamoli protiv naroda." (Stjepan Radić)

Demokracija živi i ovisi o sudjelovanju njenih građana. U teoriji, mjesni odbor predstavlja oblik neposrednog SUDJELOVANJA građana u odlučivanju o lokalnim poslovima koji ih se neposredno tiču. U praksi nažalost to često nije tako.

Mi to želimo promijeniti.

Svim građanima treba osigurati pristup informacijama i omogućiti im da aktivno sudjeluju u razvoju svoje lokalne zajednice. Smatramo da mjesni odbori trebaju biti okosnica tog razvoja. Na našim su listama istaknuti pojedinci, ljudi koji su se dokazali svojim radom i koji se žele uhvatiti ukoštac s problemima.
Pregrada nije samo centar. Ono što Pregradu čini cjelovitom je teritorijalna raznolikost - selo i grad - jedno bez drugoga ne može opstati. Želimo da dijete na selu ima jednake mogućnosti za rast i razvoj kao i dijete u gradu. S druge strane, dijete u gradu ima pravo odrastati u zdravom i sigurnom okruženju.

Zalažemo se za bolju prometnu povezanost. Smatramo da gradska infrastruktura i usluge grada trebaju biti podjednako dostupne svim građanima. Želimo grad u kojem se iza lijepe vanjštine krije bogat i sadržajan društveni život. Grad u kojem mladi mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme.  

Mislimo da treba spriječiti daljnju devastaciju našeg okoliša i želimo očuvati naša prirodna dobra. Najviše od svega, smatramo da treba iskoristiti turistički potencijal Pregrade i okolice, u sklopu čega treba poticati i poduzetničke aktivnosti, osobito razvoja održive poljoprivrede i seoskog turizma.

Želimo da ostanu na snazi kvalitetna rješenja skrbi za naše najmlađe te smatramo da treba omogućiti uvjete za dostojanstvenu starost.

Reklama