Pregrada.info - nezavisni pregradski portal

Novosti

04.12.2017. 12:01:19 - GO SDP-a Pregrada

Mladen Burić novi predsjednik pregradskog SDP-a

U prostorijama Vatrogasnog doma u Pregradi u subotu 2. prosinca održana je izborna konvencija GO SDP-a Pregrada, na kojoj je izabrano novo vodstvo gradske organizacije, te novi sastav Predsjedništva i Gradskog odbora. Za predsjednika GO SDP-a Pregrada izabran je jednoglasno Mladen Burić, a za potpredsjednicu Gordana Križanec Ružić. Mladen Burić četvrti je predsjednik od formiranja gradske organizacije SDP-a u Pregradi, u kojoj je bio dugogodišnji tajnik i prvi suradnik dosadašnjeg predsjednika Marka Vešligaja. U Predsjedništvo su izabrani Tajana Broz, Zdravka Žiger Žgela, Anica Krušlin, Vesna Petek, Marko Vešligaj, Davorin Drenški i Hrvoje Novak, dok su u Gradski odbor kao članovi izabrani Tomislav Krušlin, Krunoslav Kolar, Damir Storjak, Branko Špoljar, Boris Karažija, Milan Flegar, Željko Gajšak, Dorotea Vdović, Zdravko Vrbanc, Mario Ivanjko, Milena Žiger, Grozdana Tepeš Tratiški, Stjepan Crčić, Josip Barlović, Xhevdet Pnishi, Slavica Sedlar i Vlado Špiljak.

U svome obraćanju članovima i podnošenju izvještaja o radu organizacije u proteklom razdoblju, dosadašnji predsjednik pregradskog SDP-a Marko Vešligaj istaknuo je kako je pregradski SDP u periodu od 2010. godine do danas prošao put od oporbene stranke s tri vijećnika, do vodeće političke snage u Gradu Pregradi, koja je na prošlim izborima u koaliciji s partnerima iz Zagorske stranke ostvarila 65 posto glasova i rekordnih 11 od 15 vijećnika, što je rezultat korektne suradnje s građanima, uključivanja u procese donošenja politika i ispunjavanja obećanja. Uz čestitke novom vodstvu, Vešligaj je konstatirao kako GO SDP Pregrada s jednim spojem mladosti i iskustva, novim osobama u predsjedništvu i gradskom odboru ima sjajan tim ljudi, koji svojim znanjima mogu u bilo kojem trenutku preuzeti upravljačke funkcije te znati graditi socijaldemokraciju u Pregradi, ali i šire.

Članovima izborne konvencije prigodno se obratila i Jasna Petek, predsjednica Općinske organizacije SDP-a Krapinske Toplice i zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, koja je uz čestitke novom vodstvu i izabranim organima, uz želje za uspješnim budućim radom, istaknula kako je pregradski SDP uzor i primjer mnogim organizacijama kako voditi, organizirati rad i rasti u županiji, ali i šire, što potvrđuje i stalno prisustvo članova pregradskog SDP-a u županijskoj skupštini. Dobra suradnja i briga za svoju sredinu rezultirala je i pripremama kvalitetnih projekata u koje će se uključiti i županija, i koji će sa realizacijom početi već sljedeće godine.

Na kraju konvencije članovima se obratio i novoizabrani predsjednik GO SDP-a Pregrada, Mladen Burić, koji je zahvalio članovima na ukazanom povjerenju i izboru, posebno naglasivši kako su u organizaciji najbitniji njezini  članovi koji se uključuju na svim razinama i daju doprinos radu organizacije, koja se, ako će realizirati sve planirane projekte, ne mora bojati za rezultate i povjerenje ljudi koje je u prethodnom razdoblju stekla i potvrdila kroz izborne rezultate.                                                                                              

Reklama